Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας συνεδρίασε στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 08:24

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας συνεδρίασε στην Κεφαλονιά

Το Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, πραγματοποίησε ανοικτή συνεδρίαση, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στο Αργοστόλι παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κου Κουρή Σωτήρη, ο οποίος είναι μέλος του Τμήματος. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν ο Προγραμματισμός Δράσης του Τμήματος, για την περίοδο 2014 – 2016, ο καθορισμός αρμοδιοτήτων των τριμελών Επιτροπών Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος, στα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λευκάδα και ο προγραμματισμός της διεξαγωγής σεμιναρίου φορολογικού περιεχομένου στην Κεφαλονιά. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει το Οικονομικού Επιμελητήριο στην Ελληνική κοινωνία.


Επιπλέον, το Δ.Σ. υιοθέτησε ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε από τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Κεφαλονιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί από τους πρόσφατους σεισμούς και καλεί την Κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, καλεί τον υπουργό Οικονομικών, κο Στουρνάρα και τον Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων κο Θεοχάρη να επανεξετάσει την κατάργηση των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ Κεφαλονιάς, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετες δυσκολίες στο δοκιμαζόμενο λαό των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ο οποίος αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να μεταβαίνει στην Πάτρα για τις φορολογικές του υποθέσεις, με μεγάλο οικονομικό και προσωπικό κόστος.


Στα πλαίσια ενημέρωσης του Δ.Σ για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη Βουλευτή Κεφαλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κο Σωτήριο Κουρή, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κο Αλέξανδρο Παρίση και το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Κεφαλονιάς.
Τέλος, η Διοίκηση του Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δεσμεύτηκε έναντι των θεσμικών φορέων του νησιού ότι, σε άμεση συνεργασία με τη Επιτροπή Διοίκησης της Κεφαλονιάς και την Κεντρική Διοίκηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που της παρέχεται προκειμένου να συμβάλει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ

P1040628




00 inkefalonia general ad 300X250