Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα φωτοβολταϊκά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 10:00

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα φωτοβολταϊκά

Συμπολίτες, Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σας υποδείξουμε τι θα πράξετε. Το μόνο που έχουμε δικαίωμα να πράξουμε, και αυτό κάνουμε, είναι να στηλιτεύσουμε μια κατάσταση η οποία μας προσβάλλει ως κατοίκους της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία, και να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας με την επιστολή αυτή προς τους Κεφαλλήνες πολίτες.

Η κυβέρνηση, αποφάσισε μέσω του αρμοδίου Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κου Παπαγεωργίου Ασημάκη, όχι μόνο να θέσει ανυπέρβλητα οικονομικά εμπόδια σε όλους τους μικροεπενδυτές που επένδυσαν τα χρήματά τους στην Ελλάδα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ( οι οποίοι δεν θέλησαν να στείλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, θέλησαν να τα επενδύσουν στη χώρα τους, θέλησαν να συνεισφέρουν τον οβολό τους στις κρίσιμες στιγμές), αλλά ταυτόχρονα να πλήξει το θεσμό της Δημοκρατίας στη χώρα μας με την εφαρμογή μονομερούς τροποποίησης από το Κράτος εγγυημένων συμβολαίων!

Πρακτικές που δυστυχώς εφαρμόζονταν προηγούμενα έτη σε Αφρικανικές χώρες, τρανό παράδειγμα η κυβέρνηση της Αιθιοπίας που τη δεκαετία του 70 δίνοντας μισή ώρα προθεσμία ανάγκασε τους Έλληνες που ζούσαν στον τόπο να μαζέψουν ότι προλάβαιναν σε μια βαλίτσα και να εγκαταλείψουν τη χώρα!!

Να τονίσουμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά τις επιστολές που έλαβε από φορείς όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Φωτοβολταϊκών, Επιμελητήρια της χώρας, και άλλους, δεν ανέλαβε καμμία δράση ή πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή με 151 ψήφους.

Αν έχει σημασία για κάποιους από εσάς, να σημειωθεί ότι η μονομερής τροποποίηση εγγυημένων συμβολαίων από το Κράτος πλήττει την αξιοπιστία που θα είχαν οι όποιες επενδύσεις στην Ελλάδα και ιδίως από επενδυτές του εξωτερικού σε τομείς όπως ο Τουρισμός, η Αγροτική Ανάπτυξη κ.α.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει της προσοχής σας είναι ότι το νομοσχέδιο πλήττει οικονομικά κυρίως τους μικροεπενδυτές που δανείστηκαν χρήματα για τις επενδύσεις τους, όχι όμως εξίσου τους μεγαλοεπενδυτές, ( η μείωση στα Αιολικά πάρκα είναι μόλις 6%, παραμένει υψηλή η τιμή πώλησης για ΦΒ πάρκα άνω του 1 MWp, την ώρα που η μείωση στα οικιακά φωτοβολταϊκά φτάνει το 40%).

Ως πολίτες αυτού του τόπου οι συνυπογράφοντες,

Δηλώνουμε ότι, σε όλες τις ακολουθούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μέσω μιας ευρύτερης συσπείρωσης θα ομονοήσουμε για την επαναφορά των Δημοκρατικών διαδικασιών στον τόπο που γέννησε την Δημοκρατία, για την επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το παρόν κείμενο, μεταφρασμένο, θα φροντίσουμε να δημοσιευθεί σε εφημερίδες ανά τον κόσμο ( Huffington Post, Adelais Post κ.α.), όπως επίσης μέσω δικηγορικού γραφείου στη Γαλλία θα φτάσει έως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Όσο για αυτούς που θα έρθουν να μας ζητήσουν στήριξη, προσδοκούμε τη διατύπωση εφικτών λύσεων, διότι τα ευχολόγια ανήκουν σε παλαιότερες εποχές.

Κωνσταντίνος Πρέντζας Κώστας Αντ. Πετράκης Γεώργιος Αυγουστάτος
Νικόλαος Τριανταφυλλίδης Ανδρέας Κωνσταντάτος Δημήτριος Αρκούδης
Πλάτων Αυγουστάτος Στέφανος Καρούσσος Αντώνης Αντύπας
Διονύσης Κορσιάνος Άννα Παυλάτου Χριστίνα Τριανταφυλλίδη
Θεοχαρίστη Παντελειού Δημοσθένης Μαρουδάς Σοφία Κωνσταντάτου
Ελένη Μεσολωρά Πόπη Παυλάτου Παναγής Μοσχονάς
Διονύσης Καρούσσος Ευαγγελία Κωνσταντάτου Νικόλαος Λαζαρής
Μαργαρίτα Μπερνχαρντ Μελπωμένη Συνοδινού Δημήτρης Καρούσσος
Ανδρονίκη Τζανάτου Αγγελική Αυγουστάτου Βαγγέλης Σιμωτάς
Μαρία Σπυράτου Λίντα Καρούσσου Μαρία Νικολοβιέννη
Εύα Κωνσταντάτου Γιάννης Τζανάτος Θεόφιλος Κουρτίδης
Γεράσιμος Ζαπάντης Γιάννης Μεσολωράς Πέτρα Έλμπε
Χριστίνα Ρεματήσιου Λάμπρος Παπαδήμας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης Ελισάβετ Βιντσεντζάτου Μάρκος Τριανταφυλλίδης Σπύρος Ζαρναβέλης
Ειρήνη Τριανταφυλλίδη Κατερίνα Ποδάρα Χρυσούλα Μαρκέτου
Νικόλαος Τζανάτος Βασίλης Θεοδωρακάτος Αρετή Λούκα
Γεράσιμος Θεοδωρακάτος Αντιγόνη Τζάκη Έρρικα – Αγγέλικα Γαρμπή
Ολίβια Παπαδήμα Αννέτα Θεροδωρακάτου Μαρία Κορσιάνου
Βασίλης Χατζηφωτιάδης Μαρία Ζαρναβέλη Γασπαράτος Γεώργιος
Αθηνά Παυλάτου Αντιγόνη Τριανταφυλλίδη Ζωγραφιά Κουρτίδου




00 inkefalonia general ad 300X250