Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση για τις εκλογές στον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 10:57

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση για τις εκλογές στον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο

  Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Συνάδελφοι – ισσες, Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά, για το κίνημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στο νησί μας. Η συμμετοχή των συναδέλφων αυξήθηκε κατά 86% από τις προηγούμενες εκλογές, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανάγκη για ένα σύλλογο ζωντανό. Αυτή η προσπάθεια συνάδελφοι πρέπει να στηριχτεί από όλους με την ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες και απόφάσεις του συλλόγου.  

    Στη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου το ψηφοδέλτιό μας έκανε πρόταση για αντιπροσωπευτική αναλογική εκπροσώπηση, αναλογικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, ώστε  να μπορεί η μειοψηφία να ελέγχει τη λειτουργία του Δ.Σ., και  αυτό να λειτουργεί πραγματικά και με ουσία. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τη πλειοψηφία, δείχνοντας τη διάθεση που έχουν να διατηρηθούν οι παλιές λογικές, που παρά τον τίτλο του ψηφοδελτίου τους «ΕΝΩΜΕΝΟΙ» καταστρατηγούν τη στοιχειώδη λογική της δημοκρατίας, την αντιπροσώπευση, θέλοντας να διατηρήσουν αξιώματα και θέσεις χωρίς ουσία. Η πρακτική αυτή είχε  αποτραβήξει τα μέλη από τη συμμετοχή τους στο σύλλογο.

     Συνάδελφοι μπροστά στην απεργία της 9ης Απριλίου, κάναμε πρόταση για συμμετοχή του συλλόγου και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, η οποία έγινε αποδεκτή. Η παρουσία μας είναι αναγκαία τη Δευτέρα στις 14:30 στο Εργατικό Κέντρο για να αποφασίσουμε το πλαίσιο και τη δράση μας.

    Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, παλεύει με το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, στην απεργία για το πολυνομοσχέδιο. Από τη μια μεριά μας λένε για πλεονάσματα και κοινωνικά μερίσματα, που δημιουργήθηκαν από την ένταση της επίθεσης απέναντι μας τα τελευταία χρόνια και από την άλλη βλέπουμε να εντείνεται ακόμα πιο πολύ αυτή η επίθεση, απελευθερώνοντας  τώρα ολόκληρους κλάδους για το μεγάλο κεφάλαιο ( ταξί, φορτηγά, ψωμί, φάρμακο).

Χρειάζεται συμμετοχή στην απεργία μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαικά στρώματα.Ο κοινός αγώνας για τα κοινά συμφέροντα μας, θα δώσει προοπτική για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών μας.




00 inkefalonia general ad 300X250