Άκης Τσελέντης:«Η Κεφαλονιά έχει ανθρώπους ικανούς να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Μαΐου 2012 20:11

Άκης Τσελέντης:«Η Κεφαλονιά έχει ανθρώπους ικανούς να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα»

Ο γνωστός Κεφαλλονίτης σεισμολόγος κ. Ακης Τσελέντης κατεβαίνει ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Το inkefalonia επικοινώνησε με τον διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος έκανε γνωστούς τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, ενώ μας εξηγεί γιατί αρνήθηκε, αν και είχε πρόταση, να κατέβει υποψήφιος στην Κεφαλονιά. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

«Πολύς κόσμος παραξενεύτηκε για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Πάνου Καμμένου. Ο λόγος ήταν ότι με είχαν ταυτίσει στο μυαλό τους με έναν άτομο που δεν ασχολείται πολύ με την πολιτική αλλά μόνο με την επιστήμη του.

Μολονότι δέχθηκα πολλές πιέσεις να κατέβω σαν υποψήφιος βουλευτής στην Αχαϊα και στην Κεφαλονιά, θεώρησα λογικό ότι υπάρχουν πολύ πιο ικανοί να διαχειριστούν τοπικά προβλήματα τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Κεφαλονιά γνώστες των τοπικών προβλημάτων όπως η Γιώτα Τραυλού Αποστολάτου.

Από την άλλη μεριά η εκλογή μου σε αυτή τη φάση θα με ανάγκαζε να σταματήσω το ερευνητικό μου έργο κάτι το οποίο δεν θέλω προς το παρόν.

Για αυτό λοιπόν δέχθηκε να συμμετέχω στην 12η τιμητική μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας για να σηματοδοτήσω την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να βάλουν ένα νέο αέρα στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας και από την άλλη να καταρρίψω, όσο μπορώ, τον μύθο και τη λάσπη που ρίχνουν στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κεντροδεξιό κόμμα. Όλοι γνωρίζουν ότι προέρχομαι από κόμμα της Αριστεράς και η ενεργός συμμετοχή μου στο κίνημα λέει πολλά.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στην Κεφαλονιά από την οποία κατάγεται: «Θέλω να τονίσω επίσης πως το νησί μας η Κεφαλονιά είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και αντί να πρωταγωνιστεί στον τουριστικό τομέα αυτή τη στιγμή δεν κατέχει τη θέση που του αρμόζει.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250