Ρώσοι και Κινέζοι αγοράζουν γη στο Ιόνιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 09:37

Ρώσοι και Κινέζοι αγοράζουν γη στο Ιόνιο

Στο “μικροσκόπιο” των ξένων επενδυτών μπαίνουν ολοένα και περισσότερες εξοχικές κατοικίες και μεγάλες εκτάσεις εκτός σχεδίου στο νησί μας. Οι ξένοι αγοραστές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και κυρίως τη Ρωσία και την Κίνα, είναι εκείνοι που δίνουν ώθηση στην κτηματαγορά.
Αυτό σημαίνει πως οι ελπίδες όλων στηρίζονται κατά κύριο λόγο στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας μετά και τα απανωτά ρεκόρ που καταγράφει ο τουρισμός. Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και για τα Ιόνια Νησιά. Σύμφωνα με Έρευνα της Eurobank Properties Services φέτος θα σημειωθεί μείωση τιμών 5,9%. Το 2015 το βασικό σενάριο κάνει λόγο για αύξηση 1%. Για το 2016 προβλέπεται αύξηση 2,9%.

Η Έρευνα στα Ιόνια
Για το Ιόνιο, η Έρευνα αναφέρει ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τα Επτάνησα μετά την είσοδο ρωσικών και αραβικών κεφαλαίων για αγορές νησιών (Σκορπιός, Οξυά, Σοφία). Σε ό,τι αφορά τις τιμές oι βίλες πωλούνται από 1.400 – 3.100 ευρώ/τ.μ. στην Λευκάδα, 1.500 – 5.000 ευρώ/τ.μ. στην Κεφαλονιά και 1.500 – 2.500 ευρώ/τ.μ. στη Ζάκυνθο. Οι επαύλεις κοστίζουν 3.000 – 8.000 ευρώ/τ.μ. (Κέρκυρα) και 4.000 – 6.000 ευρώ/τ.μ. στη Ζάκυνθο. Οι παλιές οικίες κοστίζουν κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. τα οικόπεδα εντός σχεδίου από 50 – 300 ευρώ/τ.μ. και τα εκτός σχεδίου από 20 – 90 ευρώ/τ.μ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ

“Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το χώρο των επενδύσεων για την κτηματαγορά. Τα πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όπου Κινέζοι αγόρασαν ξενοδοχείο στο Τσιλιβί, Ρώσοι επένδυσαν στην αγορά εξοχικών κατοικιών στο κερί και το Ακρωτήρι, ενώ τις ορεινές περιοχές του νησιού επέλεξαν Ελβετοί επενδυτές. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι κατά καιρούς επισκέψεις Αράβων χωρίς, ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχουν κάνει κάποια αγορά. Τα οφέλη πάντως για την τοπική οικονομία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τεράστια. Τόσο είτε αφορούν αγορές ακινήτων, όσο είτε πρόκειται για αναπαλαιώσεις αφού θα προσφερθεί εργασία σε μια σειρά από επαγγελματικές ομάδες στο νησί”.

εφ. ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250