Καταγγελία από την Επιτροπή Κίνησης Πολιτών για την επανασύσταση του δήμου Ληξουρίου Παλικης για τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 17:10

Καταγγελία από την Επιτροπή Κίνησης Πολιτών για την επανασύσταση του δήμου Ληξουρίου Παλικης για τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συνδημότισσες και συνδημότες, Κεφαλονίτισες και Κεφαλονίτες, υπερήφανοι κάτοικοι του νησιού μας- Σήμερα στο Ληξούρι, ο περιφερόμενος θίασος που ονομάζετε <<Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς>> έδωσε για Τρίτη φορά μια τραγική, προσβλητική, και απόλυτα απαξιωτική για όλους μας παράσταση. Η πρώτη ήταν στην συνεδρίασή του, στις 25/02/14 στο Αργοστόλι, που καταπάτησαν κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και πέταξαν στο καλάθι 2831 υπογραφές που ήθελαν ανεξάρτητο Δήμο Ληξουρίου Παλικής, παλλαϊκό αίτημα που όλοι μας πιστεύαμε και πιστεύουμε, γιατί ο Καλλικρατικός Δήμος αποδείχθηκε για τον τόπο μας χειρότερος και από τους σεισμούς. Τότε αποφάσισαν και υποσχέθηκαν συμβούλιο στο Ληξούρι με τα θέματα που μας απασχολούν.

Έτσι το θεματικό συμβούλιο έγινε την 15/03/14 στο Ληξούρι, αλλά χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη τα θέματα που είχαμε θέσει, και βάσει των οποίων θα έπρεπε να συγκληθεί. Μετά από αντεγκλήσεις και μη έχοντας απαρτία, κατέληξε να γίνει μια λαϊκή συνέλευση χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Παλική, δηλαδή εμπαιγμός για δεύτερη φορά. Εμπαιγμός μάλιστα σε όλη του την μεγαλοπρέπεια, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι αποχωρούσαν ένας – ένας, πριν την λήξη της συνεδρίασης. Αποτέλεσμα αυτής της παρωδίας δημοτικού συμβουλίου ήταν να ανακοινωθεί διεξαγωγή νέου σε μια εβδομάδα για να συζητηθούν τα θέματα μας.

Σήμερα λοιπόν 22/03/14 ολοκληρώθηκε η κοροϊδία προς όλους εμάς, και με μια ανακοίνωση που βγήκε την Παρασκευή 21/03/14..... το απόγευμα, συνεδρίασε το Συμβούλιο στο Ληξούρι, αλλά και πάλι τα θέματα της Παλικής ήταν εκτός. Χαρακτηριστικά, από τα οκτώ θέματα της Ημερήσιας, μόνο δύο... γενικού ενδιαφέροντος, έτυχε να αφορούν και την περιοχή μας. Η ώρα έναρξης ήταν 10:30, και κατά της 11:30 προσήλθαν στο χώρο του Τ.Ε.Ι μόνο ο Δήμαρχος και 17 σύμβουλοι, οι κάτωθι:

1. Αλέξανδρος Παρισης (Δήμαρχος)

2. Νικόλαος Ανουσάκης

3. Γεράσιμος Βαγιωνίτης

4. Ευαγγελος Θεοφιλάτος

5. Ελπίδα Κατσαίτη

6. Ευάγγελος Κεκάτος

7. Σπυρίδων Ματιάτος

8. Αλέξανδρος Μοσχονάς

9. Δημήτριος Πυλαρινός

10. Σάββας Σαββαόγλου

11. Παναγιώτης Ρασσιάς

12. Μάρκος Κοτσιλίνης

13. Διονύσης Αραβαντινός

14. Νικόλαος Γκισγκίνης

15. Σταυρος Γρηγοροπουλος

16. Ιωάννης Κουρούκλης

17. Θεόφιλος Μιχαλάτος

18. Βασίλιος Ρουχωτάς

Ο πρόεδρος μέτρησε τους παρόντες, ανακάλυψε ότι δεν έχουν απαρτία, και διέλυσε τη συνεδρίαση. Καταγγείλαμε την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, κάτι το οποίο έκαναν και άλλοι σύμβουλοί, οι όποιοι όμως παραδέχτηκαν ότι τριάμισι χρόνια ανέχονται αυτή την κατάσταση (Κύριοι η ανοχή είναι ενοχή.-)

Μετά από αυτό αποχωρίσαμε καθώς πλέον αυτός ο θίασος δεν ανεχόμαστε να μας εξευτελίζει άλλο. Τότε ο πρόεδρος θυμήθηκε να καλέσει από το τηλέφωνο 6 συμβούλους για να συνεχίσουν την συνεδρίαση, και να συζητήσουν όλα τα άλλα θέματα, εκτός των θεμάτων του Ληξουρίου, αλήθεια γιατί δεν το κάνατε πριν κύριε πρόεδρε αφού ξέρατε ότι δεν έχετε απαρτία;;;;; Και γιατί ενώ αρχικά, ελαφρά την καρδία, διαλύσατε την συνεδρίαση, μετά θυμηθήκατε ότι υπάρχουν κατεπείγοντα θέματα που πρέπει να συζητηθούν;;;;;

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν από το καφενείο του φίκου... οι παρακάτω σύμβουλοι:

1. Σπύρος Παπαδάτος

2. Άγγελος Γαλάτης

3. Νίκος Παπαδάτος

4. Βίκτωρ Ρουχωτάς

5. Σπύρος Σαμούρης

6. Άγγελος Κωσταντακης

Και συζήτησαν το θέμα των σπηλαίων της Σάμης, χωρίς όμως τους συμβούλους της Σάμης... αλλά ούτε γι' αυτό το θέμα πήραν απόφαση, οι λόγοι ερευνώνται!

Έτσι λοιπόν άλλη μια ντροπιαστική παράσταση του θιάσου έλαβε τέλος, με την υπόσχεση ότι την Παρασκευή θα ξανακουβεντιάσουν..... Μάλλον ερευνώντας τα όρια της αντοχής των νεύρων μας.

Ε ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ.-

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.-

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.-

Όλοι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί είναι μέλη αυτού του θεάτρου τόσα χρόνια, που μας κοροϊδεύει, μας διασύρει και μας ντροπιάζει. Είναι μαριονέτες μιας κακόγουστης παράστασης που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των λίγων εις βάρος όλης της Κεφαλονιάς.

Ιδιαίτερα λυπούμαστε για τους δημοτικούς συμβούλους της Παλικής και την αδυναμία τους να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας μετά τους σεισμούς, να πάρουν πρωτοβουλίες, και να καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον. Ο αγώνας τους έχει περιοριστεί σε προσωπικές επαφές, και δημοσιές σχέσεις, με σκοπό την επανεκλογή τους. Μερικοί δε από αυτούς, ούτε καν πάνε στα δημοτική συμβούλια.

Παρά την θλίψη σας κύριε Δήμαρχε είστε ο αρχηγός, και αν δεν σας αρέσει η παράσταση οφείλατε σαν θιασάρχης να έχετε πάρει κεφάλια, ή να παραιτηθείτε από υπεύθυνος αυτού του θιάσου.-

Όσο για την αντιπολίτευση που όλο καταδικάζει, δεν μας λέει τίποτα, αφού δεν οργανώθηκε απέναντι στην δημοτική αρχή για να σώσετε την αξιοπρέπεια αυτού του δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αναλώθηκε μόνο σε τηλεκαβγάδες και σε στείρα αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να ξανακαθίσει στις ίδιες καρέκλες ικανοποιώντας την αυταρέσκεια της.

Φίλες και φίλοι, αυτή η παράσταση έλαβε τέλος για μας. Η αξιοπρέπεια μας δεν μας επιτρέπει να τους παρακολουθήσουμε ξανά , και σας καλούμε σε αυτοοργάνωση, για να βρεθούμε απέναντι τους. Τα κόμματα και τα αποκόμματα τους, που κατάντησαν έτσι την Ελλάδα δεν μπορούν πια να εξουσιάζουν τις ζωές μας. Κανένας πάνω στα ερείπια της Παλικής δεν θα χτίσει πολιτικές και επαγγελματικές καριέρες.

Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ

ΕΜΠΑΙΓΜΟ.-

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αυτοί είναι οι σύμβουλοι που δεν ήρθαν καθόλου στην συνεδρίαση:

1. Αθηνά Αυγουστάτου

2. Σπυρονικόλας Σολωμος

3. Βασίλης Καμπίτσης

4. Άγγελος Μαρκέτος

5. Δημήτρης Φιοραβάντες

6. Νίκος Σκλάβος

7. Κυριάκος Σταμούλης

8. Σπύρος Κουνάδης

9. Διονυσιος Κοκκόσης

10. Παναγής Βανδώρος

11. Γεράσιμος Αποστολάτος

12. Μαρία Κουνάδη

13. Νέστωρ Βεντούρας (Αθήνα οικογενειακοί λόγοι)

14. Θεοτόκης Καβαλιεράτος

15. Ανδρέας Ζαπάντης

16. Αικατερίνη Κουταλά (Αθήνα οικογενειακοί λόγοι)

17. Γιώργος Θωμάς




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250