«Άναψε πράσινο» στον Άγιο Κωνσταντίνο! Πυροσβεστική, ΕΟΔ και ΕΠΑΣ συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:12

«Άναψε πράσινο» στον Άγιο Κωνσταντίνο! Πυροσβεστική, ΕΟΔ και ΕΠΑΣ συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής

Άναψε... πράσινο σήμερα το πρωί στον Αγιο Κωνσταντίνο! Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΟΔ, εθελοντές και ΕΠΑΣ Νοσηλευτών συμμετείχαν στην εθελοντική δεντροφύτευση της περιοχής, φυτεύοντας περί τα 150 δεντράκια πεύκου στην περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές. Παρά το γεγονός του κατακόρυφου του εδάφους, δεκάδες άνθρωποι ρίχτηκαν στη μάχη της δεντροφύτευσης δίνοντας "πνοή πρασίνου" στην περιοχή. Κείμενο - εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής

Εκτός από τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στην αναδάσωση συμμετείχαν οι Εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας της Λειβαθούς, του Ελειού – Πρόννων και της Πυλάρου, ενώ δυναμική παρουσία με τους σπουδαστές της είχε και η ΕΠΑΣ Νοσηλευτών με τον διευθυντή της Σπύρο Σακαλή να φυτεύει αρκετά δεντράκια .

Κατά τη διάρκεια της δεντροφύτευσης εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος φύτεψε συμβολικά ένα πευκάκι δίπλα στον κεντρικό δρόμο ! Φυσικά δεν έκανε τον κόπο να κατέβει την απόκρημνη πλαγιά...

Όλους τους εθελοντές και Πυροσβέστες ... δρόσισε και «δυνάμωσε» ο ΑΒ Βασιλόπουλος, ο οποίος προσέφερε προϊόντα στα άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Με δηλώσεις του ο Πυροσβέστης Νίκος Λυμπερόπουλος εκ των πρωτεργατών άλλης μίας σημαντικής εθελοντικής πρωτοβουλίας τόνισε: «Η σημερινή μέρα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο γιατί καταφέραμε με την βοήθεια όλων των εθελοντών που συμμετείχαν στην αναδάσωση να κάνουμε πράσινο ένα κομμάτι της Κεφαλονιάς βάζοντας έτσι ένα μικρό λιθαράκι ώστε το νησί να ομορφύνει ακόμα πιο πολύ από την ήδη υπάρχουσα ομορφιά της Κεφαλονιάς.

Από την μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την δασάρχη κ. Άννα Λύτρα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, για την υπόδειξη του χώρου αλλά καi την διάθεση των δέντρων, όλες τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της πολιτικής προστασίας που συμμετείχαν σήμερα εδώ (εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Πυλάρου, Ελείου-Πρόννων, εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Κεφαλονιάς) τον κ. Σακαλή διευθυντή της ΕΠΑ.Σ Β Νοσηλευτών καθώς και όλους τους σπουδαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Δήμαρχο κ. Παρίση για την ευγενική του προσφορά η οποία ήταν η μεταφορά των δέντρων από την Πάτρα, την κ. Όλγα Μαραβέγια ιδιοκτήτρια ΑΒ Βασιλόπουλου στα Κοκκύλια για την δωρεά της με νερά, αναψυκτικά και κρουασάν για όλα τα άτομα που συμμετείχαν σήμερα στην αναδάσωση τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δ/κτή μου Πύραρχο κ. Μιλτιάδη Τετενέ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου και στηρίζει όλες μου τις προσπάθειες και τέλος δε θα μπορούσα να ξεχάσω όλους εσάς από τα Μ.Μ.Ε που είστε πάντα δίπλα μου σας ευχαριστώ όλους!» .

Παρακάτω η δήλωση της Αννας Λύτρα από την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας.

Η δήλωση του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλονιάς κ. Μιλτιάδη Τετενέ

Παρακάτω η δήλωση του Μοσχόπουλου από την ΕΟΔΦόρτωση…

Φόρτωση…