Συνάντηση Αφροδίτης Θεοπεφτάτου με αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 11:14

Συνάντηση Αφροδίτης Θεοπεφτάτου με αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σ. Καλαφάτη, συναντήθηκε χτες η βουλευτής του Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν το Νομό και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη δυνατότητα ειδικής ρύθμισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία όλα τα ποσά των προστίμων για τα αυθαίρετα του νομού θα διατεθούν στο Νομό για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου καθώς και την οικιστική ανάπλαση των οικισμών των νησιών και ειδικότερα της Παλλικής. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικιστικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και διατήρησης για το νομό με έμφαση στην Παλλική. Στο πνεύμα αυτό και με την ευκαρία της αποκατάστασης των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, η βουλευτής έθεσε το θέμα της διασφάλισης της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημόσιων κτιρίων ξεκινώντας από τα σχολεία και την παράλληλη παροχή κινήτρων με αυξημένη χρηματοδότηση προς τους ιδιοκτήτες για την ενργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών.

Από τη βουλευτή, η οποία είχε καταθέσει και σχετική τροπολογία νόμου στη βουλή, τέθηκε το θέμα της παράτασης ισχύος των οικοδομικών αδειών που έχουν λήξει ή λήγουν. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα για τη χωροθέτηση και διαμόρφωση χώρου εναπόθεσης αδρανών υλικών (μπαζών) τώρα με την επισκευή και ανακατασκευή των κτιρίων και δημόσιων υποδομών.

Για τα παραπάνω, ο Υπουργός, δεσμεύτηκε να δόσει λύσεις στα θέματα άμεσης προτεραιότητα για το νομό.

Αλλα θέματα που συζητήθηκαν τα οποία αποτελούν μακροχρόνια αιτήματα των κατοίκων είναι η πορεία κατάρτισης των δασικών χαρτών και ο χαρακτηρισμός των βοσκοτόπων καθώς και η πορεία για το Προεδρικό Διάταγμα για την περιοχής της Λάσης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η εξεύρεση λύσης για τους βοσκοτόπους θα είναι άμεση, ενώ για το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λάση, έχει υπογραφεί από τον ίδιο και σταλεί στο ΣΤΕ, όπου αναμένεται η έκδοση τους επόμενους 2-3 μήνες.

Τέλος, ο Υπουργός και η Βουλευτής συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία τόσο για τη διαμόρφωση του ολοκληρωμένου προγράμματος οικιστικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, όσο και για τα επιμέρους θέματα που αφορούν τα νησιά μας


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου




00 inkefalonia general ad 300X250