Θεόφιλος Μιχαλάτος προς Δήμο: Πείτε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακυρώσεις κρουαζιεροπλοίων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 14:49

Θεόφιλος Μιχαλάτος προς Δήμο: Πείτε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακυρώσεις κρουαζιεροπλοίων

Σε συνέχεια επιστολής της κα Κούλας Ζαμπέλης, που δημοσιεύτηκε σε τοπική ιστοσελίδα και αναφέρεται στους λόγους που τα τουριστικά πρακτορεία ακυρώνουν τις αφίξεις κρουαζεροπλοίων στο νησί μας, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα  θέση.

Ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα τι ισχύει. Πρέπει να μας ενημερώσουν για το τι μέτρα έχουν ήδη λάβει ή  πρόκειται να λάβουν, προκειμένου να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ακυρώσεις αφίξεων στο νησί μας και να αποκαταστήσουν την εικόνα του  ως ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

Ακολουθεί η επιστοή της κας Κούλας Ζαμπέλη

Αγαπητοί κύριοι,

Σας αποστέλλω λίστα των αφίξεων που έχουν ήδη ακυρώσει τις προσεγγίσεις τους λόγω σεισμών.

 

Date

Day

Ship

Port

Alternative

12-Apr-2014

Sat

MS Seven Seas Mariner

Argostoli

Corfu

12-Jun-2014

Thu

MS Seven Seas Mariner

Argostoli

Corfu

05-Jul-2014

Sat

MS Insignia

Argostoli

Corfu

14-Jul-2014

Mon

MS Seven Seas Mariner

Argostoli

Corfu

18-Sep-2014

Thu

MS Seven Seas Mariner

Argostoli

Corfu

19-Oct-2014

Sun

MS Riviera

Argostoli

Zakinthos

 

Σας γνωρίζω ότι εφόσον παραμείνει κλειστή η Μελισσάνη και η Δρογκαράτη, τότε πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα των ανωτέρω, με τραγικά αποτελέσματα για όλο το νησί.

  Δυστυχώς οι εταιρείες δεν έρχονται στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή του κ. Κεκάτου σε εκθέσεις, φαντάζομαι ότι και ένας αδαής  το καταλαβαίνει αυτό.

Οι εταιρείες έρχονται εδώ κατόπιν σκληρής δουλειάς και συνεχών διαπραγματεύσεων με τα πρακτορεία, με απώτερο σκοπό το κέρδος που θα προσκομίσουν.

Εάν δεν είναι σε θέση να «πουλήσουν» τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς, τότε θα προσεγγίσουν σε άλλο νησί που θα μπορέσουν να πουλήσουν τις εκδρομές τους. Τόσο απλά. Εάν δεν έχουν πρόσβαση σε Φισκάρδο (λόγω Χάρακα), στην Ασσο που εχει αποκοπεί και στο Μύρτο, τότε δεν έχουν λόγο να μας επισκεφτούν.

  Οσον αφορά τώρα τη Μελισσάνη και τη Δρογκαράτη, αυτές οι δύο σπηλιές μας έχουν επιβιώσει  χιλιάδες χρόνια, έχοντας αντέξει σε εκατομμύρια σεισμούς πολύ μεγαλύτερους των πρόσφατων. Και παραμείναν αλώβητες. Και τώρα έρχεται κάποιος και τις θεωρεί μη προσβάσιμες και μη ασφαλείς δίχως να κατανοεί τη ζημιά που πρόκειται να κάνει στο νησί μας?

Και στο κάτω κάτω της γραμμής, για πείτε μου ένα μέρος στον κόσμο που μπορεί κάποιος μ ε βεβαιότητα να πει  ότι είναι ασφαλές?

 

Ελπίζω να πράξετε λογικά.

 

Koula Zampeli

Ainos Travel & Escape Rent a Car

14, G. Vergoti Avenue, Argostoli 28 100

Kefalonia Island - Hellas