Γραφική ύλη στα σχολεία της Κεφαλονιάς από τους «Gefyristas»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014 22:24

Γραφική ύλη στα σχολεία της Κεφαλονιάς από τους «Gefyristas»

Περιπέτεια (μεγάλη) να΄σαι Κεφαλλονίτης…

Ένας είναι ο κανόνας που οι Κεφαλλονίτες πολύ καλά ξέρουν … πως σε αυτό το νησί δεν ησυχάζεις ποτέ. Το αποδεικνύει η πολυτάραχη ιστορία του. Ρωμαίοι, Νορμανδοί, Ενετοί, Γάλλοι, Βρετανοί, όλοι άφησαν το στίγμα τους. Το αποδεικνύουν οι άνθρωποί του. Πνεύματα ανήσυχα, ελεύθερα, αιρετικά -πολλές φορές-, ιδιότροπα, εκκεντρικά, ασυμβίβαστα που έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη γη. Σε αυτό το νησί, η φύση και το DNA των κατοίκων του δεν ησυχάζουν ποτέ. Βρίσκονται σε μια διαρκή ανησυχία που –αν και παράδοξο- αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας… Συμπορεύονται.

Οι πρόσφατοι σεισμοί στο νησί, απέδειξαν πως οι Κεφαλλονίτες γνωρίζουν τις «φυσικές ιδιορρυθμίες» του τόπου τους και αντί να τις φοβούνται τις αντιμετωπίζουν. Μεγάλος σεισμός, με μεγάλη επιτάχυνση, μα η Κεφαλλονιά άντεξε. Αυτό είναι το μήνυμα. Πως είναι ένα ασφαλές μέρος, με αντισεισμικά θωρακισμένα κτίρια.

Για να πεις τα παραπάνω πρέπει να έχει καταλαγιάσει η αγωνία, ο αιφνιδιασμός του ξαφνικού, του «ωχ, τι καινούργιο μας βρήκε». Και όταν η ζωή σου είναι δομημένη αλλού, αλλά οι άνθρωποί σου, η ψυχή σου ολάκερη, είναι στο νησί, τότε πάλι δεν ησυχάζεις. Και προσπαθείς να βρεις διεξόδους! Να βοηθήσεις, να συνδράμεις, να συμμετέχεις, να καταρρίψεις το «είμαι μακριά και δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Είμαι τυχερή γιατί μπορώ! Μπορώ μέσα από το εργασιακό μου περιβάλλον, μέσα από τους συναδέλφους μου, που ξαφνικά βλέπω πως γίνανε συμπατριώτες μου. Και η ατομική βοήθεια και ένδειξη αλληλεγγύης για το τόπο μου που προσπαθούσα εμπράκτως να δείξω μεγάλωσε. Πλήθυνε. Πολλαπλασιάστηκε. Τόσοι άνθρωποι να προθυμοποιούνται να προσφέρουν για το «παραπέρα» από τη δουλειά. Μαγικό! Και στη δική μου περίπτωση «ψυχικώς ευεργετικό».

Οι Gefyristas ευχαριστούν τους ανθρώπους στο Δήμο που ενημέρωσαν σχετικά με τις ανάγκες σε χαρτική ύλη για τα σχολεία του νησιού καθώς και τα ΚΤΕΛ Κεφαλλονιάς στη Πάτρα που προθυμοποιήθηκαν να στείλουν 31 κούτες με χαρτί Α4, μαρκαδόρους, κιμωλίες και άλλα απαραίτητα σχολικά είδη χωρίς κανένα κόστος μεταφοράς. Καλή δύναμη στους μαθητές του νησιού και ιδιαίτερα στα παιδιά της τελευταίας τάξης του Λυκείου.

gefira2

1080139 10152079502069398 1574835014 n

1973106 10152079613214398 724630981 o

 




00 inkefalonia general ad 300X250