H συγκινητική ιστορία ενός σκύλου που βγήκε νικητής από το σεισμό στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 10:55

H συγκινητική ιστορία ενός σκύλου που βγήκε νικητής από το σεισμό στο Ληξούρι

Η παρακάτω αληθινή ιστορία θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι αγάπη μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα!

Το μικρό σκυλάκι λοιπόν απ’ το Ληξούρι, που ακούει στο όνομα Lucky, ήταν ευτυχώς, απ’ τα ελάχιστα θύματα των τελευταίων σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά και ειδικά το Ληξούρι .

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι θα μείνει ανάπηρος από την μέση και πίσω λόγω σπασίματος της σπονδυλικής του στήλης.

Η κινητοποίηση του κόσμου όμως ήταν εκπληκτική και έτσι σε χρόνο ρεκόρ μαζεύτηκαν τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.

Η θέληση του «μικρού Ληξουριώτη» να σταθεί και πάλι στα πόδια του ήταν εμφανής

απ΄την αρχή, με αποτέλεσμα να αντιδράσει θετικά στην αγάπη και στην φροντίδα που

δέχθηκε από όλους όσους στάθηκαν κοντά του!

Τα πρώτα σημάδια της προσπάθειας του  να περπατήσει ξανά ήταν γεγονός!

 Ο κτηνίατρος, κ. Ψαρρός που στάθηκε απ’ την αρχή  δίπλα του, το ίδιο βράδυ με νέες πιο ειδικές εξετάσεις μας επιβεβαίωσε ότι ο νωτιαίος του μυελός δεν υπέστη βλάβη.

Ο μικρός μας φίλος θα τα καταφέρει… και όπως είπε  χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο κτηνίατρος «σε ένα μήνα μπορεί να τον δούμε ν και να τρέχει…» .

Είναι ότι πιο όμορφο μας έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό στο καταφύγιο αδέσποτων  ζώων Ντόρις, και το ότι ο φίλος μας έρχεται από το πληγωμένο Ληξούρι μας κάνει διπλά

Χαρούμενους, υποστηρίζουν οι φίλοι των αδέσποτων .

Δικαίως λοιπόν ο Λευτέρης Ψαρρός στο βιβλιάριο υγείας του Lucky, τον έγραψε ως Θαύμα-(miracle) κάνοντας του φυσικά και το πρώτο εμβόλιο δώρο!

Οι φιλόζωοι του καταφυγίου Ντορις ευχαριστούν θερμά όλους όσους βοήθησαν με τις δωρεές  τους για να συγκεντρωθεί το ποσό των 300ευρώ που κοστίζει το αμαξίδιο, χρήματα που τελικά θα διατεθούν εξολοκλήρου για την θεραπεία του φίλου μας.

Παράλληλα ευχαριστούν την Niki Matarangas που έδωσε  ην ιδέα για το site που μπήκε η αγγελία αλλά και την χορηγία της.

Τον Pavlos Georgilas , την Yvonne Walser που τελειοποίησαν την αγγελία και για την χορηγία τους, την Vaso Leventakou για όλες τις μεταφράσεις που έκανε, και τους Ιωάννη Κοσμάτο, Αντωνιάννα και  Τοτίνα Σταματελάτου,την Καλλιόπη Πιστοπίδου,τον Peter Lee,τon Antony Phillips,την  Victoria Jones και τον B/O MW LM de Keijzer.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως  πρέπει να δοθούν και στον κτηνίατρο Λευτέρη Ψαρρό που απέδειξε ακόμα μια φορά ότι σέβεται και τιμά το λειτούργημά του!

Μαρία Κουρκουμέλη

 




00 inkefalonia general ad 300X250