Ανακοίνωση από την Επιτροπή αγώνα αυτοαπασχολούμενων-Μικρών ΕΒΕ Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 08:56

Ανακοίνωση από την Επιτροπή αγώνα αυτοαπασχολούμενων-Μικρών ΕΒΕ Κεφαλονιάς

Τη Δευτέρα 24-02-2014 στο χώρο του ΕΒΕΚΙ ,οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροί ΕΒΕ που παραβρεθήκαμε, συγκροτηθήκαμε σε επιτροπή αγώνα και ψηφίσαμε το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ με αιτήματα πάλης απέναντι στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και στα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός. Βάλαμε άμεσο στόχο να γίνει παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δώσει λύσεις σε αιτήματα που είναι της αρμοδιότητάς του. Κατάργηση των δημοτικών τελών, κατάργηση των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας (που πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ ), κοινόχρηστου χώρου και τέλους νερού 80%.

Δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση προσανατολισμένες σταθερά στις κυβερνητικές πολιτικές, που με τις φοροεπιδρομές, τα πρόστιμα, τις διώξεις απο την εφορία, τον ΟΑΕΕ και τις τράπεζες, εξοντώνουν το μικρό επαγγελματία. Προσπάθησαν να μας αποπροσανατολίσουν με τη λογική ότι με τα αιτήματά μας ζητάμε πολλά και είναι ανέφικτα, με την ίδια λογική μας απάντησαν ότι δεν μπορούν να μας απαλλάξουν απο τα δημοτικά τέλη, γιατί ο δήμος δε θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ενώ ξέρουμε ότι μεγάλες επιχειρήσεις χρωστάνε στον Δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εδώ και χρόνια, χωρίς να γίνεται το παραμικρό για την είσπραξή τους. Παρ΄ όλα αυτά δεσμεύτηκαν να επανέλθει το θέμα; Σε επόμενη συνεδρίαση διερευνόντας ο Δήμος τις δυνατότητες που έχει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν είναι ανέφικτα τα αιτήματά μας, με τη δική μας παρέμβαση και πίεση στο δημοτικό συμβούλιο να διεκδικήσουμε και να τα κατακτήσουμε.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΜΙΚΡΩΝ Ε.Β.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ