Δήλωση Αντζ. Γκερέκου για την κατάργηση των υπηρεσιών τουρισμού στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 07:53

Δήλωση Αντζ. Γκερέκου για την κατάργηση των υπηρεσιών τουρισμού στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού:  

«Η προτεινόμενη κατάργηση των υπηρεσιών τουρισμού στα Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο και η μεταφορά της διεκπεραίωσης των τουριστικών υποθέσεων στην Πάτρα με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετη. Γιατί δεν υπακούει σε κανένα κριτήριο, ούτε διοικητικό, ούτε οικονομικό, ούτε αναπτυξιακό.

Πώς καταργείται μια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί το 30% των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι ΠΥΤ σε όλη τη χώρα;

Γιατί τα Ιόνια μένουν χωρίς ΠΥΤ, όταν πανελλαδικά είναι η 4η Περιφέρεια σε διανυκτερεύσεις και η 3η σε τουριστικά έσοδα;

Μια τέτοια πρόταση δεν λύνει τα πραγματικά διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΠΥΤ, όπως η έλλειψη προσωπικού, η νομοθετική ασάφεια και η πολυνομία.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντήσω τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να ζητήσω την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης ενώ συνάντηση θα υπάρξει και με την Υπουργό Τουρισμού. Εάν η ρύθμιση αυτή δεν αποσυρθεί από το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, θα την καταψηφίσω».