Αλέξ. Σπυράτος: Άλλο βλάχος και αλλο... «Βλάχος»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 07:49

Αλέξ. Σπυράτος: Άλλο βλάχος και αλλο... «Βλάχος»

Η λέξη Βλάχος με κεφαλαίο το «Β» προσδιορίζει όσους ομιλούν τη βλάχικη γλώσσα, ενώ με μικρό «β» είναι συνυφασμένο με τον τόπο καταγωγής και κυρίως απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι κατάγονται από βουνήσια ή αγροτική περιοχή. Στις μέρες μας υφίσταται να χαρακτηρίζουμε έτσι τον απολίτιστο, αμόρφωτο και χωρίς τρόπους άνθρωπο. Μια λέξη τόσο ιδιόμορφη και παρεξηγημένη, που τελικά όσοι την φέρουν ή την τιτλοποιούνται, αυτοί οι ίδιοι την διαστρεβλώνουν.

Η Παλλική ζει εποχές του 1953, οι άνθρωποι και οι πολίτες της έντρομοι στους δρόμους μεταξύ απόγνωσης και ελπίδας. Σκηνές πολεμικού θρίλερ θυμίζουν οι δρόμοι και οι καταστάσεις στην περιοχή, και ορισμένοι τυχάρπαστοι πολιτι(φιάσ)κοι, αντί να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και του παλλικησιάνου χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Ας μας εξηγήσει κάποιος τα χρήματα για τα έργα πνοής όπως η προβλήτα-μπαστούνι και η ύδρευση που και πως αξιοποιήθηκαν; Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι ο εγκέλαδος κατέστρεψε «καινούργια- ετοιμοπαράδοτα» έργα. Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι το πολυπόθητο αναπτυξιακό έργο της προβλήτας, με σκοπό να προσαράξουν κρουαζιερόπλοια στην περιοχή μας ένα χρόνο μετά την παράδοσή της άρχισε να καταστρέφεται τμηματικά. Τα χρήματα και τα τρόφιμα, τα οποία δόθηκαν για τους σεισμόπληκτους, που εξαφανίστηκαν; Αυτά είναι ελάχιστα ερωτήματα τα οποία οφείλει η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι αυτών να δώσουν απαντήσεις.


Η Παλλική είναι γνωστό, πως με την πολιτική της αφάνειας και της εξόντωσης, την οποία εφαρμόζει ο κ.Παρίσης και ο πολιτικός του θίασος, ότι εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα την σταδιακή οικονομοπολιτική και πολιτισμική της αποσύνθεση. Την ίδια ώρα που ο εγκέλαδος έχει μετακινήσει την περιοχή μας από το υπόλοιπο νησί, που οι διάφοροι καλοθελητές αυτού εδώ του τόπου γίνονται επικριτές των πάντων και βαπτίζονται σεισμογράφοι, καθηγητές σεισμολογίας, και παντός είδους μέντιουμ μελλοντικών σεισμών, κάποιοι άλλοι γελοίοι-αποτυχημένοι περιηγητές της πολιτικής σκηνής μη μπορώντας να βάλουν τέλμα στον πολιτικό τους κατήφορο, επιδιώκουν σκοπίμως και δημοσίως να επιτίθενται λεκτικά και χυδαία σε συμπολίτες μας. Άνθρωποι, οι οποίοι κοιμούνται με την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου στο κεφάλι τους, ονειρεύονται τον Αλέξη Τσίπρα, ξυπνάνε με το δαχτυλίδι της Λούκα Κατσέλη και επιθυμούν διακαώς την αγκίστρωσή τους στην πολιτική, είναι επικίνδυνοι. Οι εποχές δημαγωγίας και αποπλάνησης της κοινωνίας πρέπει να περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο συγκεκριμένος κύριος αφού προσέβαλε την μητέρα μου δημοσίως, προέβει σε υποτιμητικά σχόλια προς το πρόσωπό μου, λέγοντας της πως αν και εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου δεν ασχολήθηκα με τα προβλήματα του τόπου μου. Ας ανατρέξει, λοιπόν, στο πρόσφατο παρελθόν και να διαβάσει τις προτάσεις μου για τον Δήμο και την περιοχή της Παλλικής, όταν ο ίδιος δημοσίευε και ως μοναδικό πρόβλημα της περιοχής μας έβρισκε την ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η αποστασιοποίησή μου από την πολιτική ζωή της Κεφαλονιάς, οφείλεται στις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.
Ουδεμία σημασία έχει η κόντρα αυτή με τα προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τους συμπολίτες μας. Ας δει η κοινωνία από ποιους αντιπροσωπεύεται και ας κρίνει η ίδια. Δεν έχουν σημασία οι ανακοινώσεις. Σημασία έχει η ομαδική προσπάθεια, η οποία γίνεται για την ανασυγκρότηση της Παλλικής. Ομαδάρχες, οι οποίοι προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν ένα τέτοιο κίνημα δεν χωρούν.

Κύριοι, μην προσπαθείτε να επωφεληθείτε από την ταλαιπωρία του κόσμου, προσφέροντας για άλλη μία φορά ψεύτικες ελπίδες, στις επερχόμενες εκλογές. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η Παλλική μας έχει όλους ανάγκη πέρα από κάθε άλλη στιγμή. Ο γνώμονας μας η Αξιοπρέπεια, η Διαφάνεια , η ορθή Οικονομική και Πολιτισμική Ανάπτυξη και κυρίως η ανάγκη να ακούσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Κανείς δεν περισσεύει.

Η ΠΑΛΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΑ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠ. ΣΠΥΡΑΤΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250