Απάντηση Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών στην ανακοίνωση του Δ.Σ Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 10:12

Απάντηση Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών στην ανακοίνωση του Δ.Σ Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

Σχετικά με ανακοίνωση του ΔΣ της Φιλαρμονικής σχολής Ληξουρίου, η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών μ την ιδιότητα του Διοργανωτή της μεγάλης συναυλίας Αλληλεγγύης, επισημαίνει τα εξής: 1) Αντιλαμβανόμενοι το συμβολισμό του να σταθεί το Ληξούρι όρθιο στο κέντρο της Αθήνας, μετά το χτύπημα του εγκέλαδου και κοντά στην αγάπη των Κεφαλλήνων της Αθήνας, καλούμε και πάλι τη Φιλαρμονική Ληξουρίου να συμμετέχει, κυρίως λόγω αυτού του δυνατού συμβολισμού, στη μεγάλη συναυλία Αλληλεγγύης εκπροσωπώντας το Ληξούρι της καρδιάς μας!  

2)Είχαμε εκφράσει την πρόθεση μας-όχι στον τύπο αλλά εν τούτοις Δημόσια-μέρος του ποσού που θα εισπραχθεί από τη συναυλία να δοθεί για το σεισμόπληκτο κτήριο της Φιλαρμονικής Ληξουρίου.
3)Κυρίως έχουμε πάρει το πράσινο φως για τη διαθεσιμότητα της Φιλαρμονικής Ληξουρίου στο να έρθει στην Αθήνα και να παίξει! Αυτό συνέβη στις 8 Φεβρουαρίου στη συνάντηση Κεφαλλονίτικων σωματείων, στην αίθουσα "Κωστής Παλάμάς" του Ε.Κ. Πανεπιστημιου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών.

4) Έχουμε εξασφαλίσει την χορηγία, του πλοίου, Λεωφορείου και ξενοδοχείου από συμπατριώτες μας!
5) Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κατσιβέλη και την προτροπή του, να προβληθεί αυτή τη δύσκολη ώρα ευρύτερα το Ληξούρι, προκειμένου να αυξηθεί το κύμα αλληλεγγύης του κόσμου!

6) Γνωρίζουμε ότι τα ίδια τα μέλη της Φιλαρμονικής Ληξουρίου από την ώρα που έχουν πληροφορηθεί μέσω του τύπου, τη δυνατότητα του επικείμενου ερχομού τους στην Αθήνα, έχουν ενθουσιαστεί με την ιδέα να συμμετέχουν στη συναυλία μας!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όλα αυτά το μόνο που έχει να πει το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Ληξουρίου είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ ,ότι δε στείλαμε FAX!! Ότι χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια και ότι η Φιλαρμονική δεν έχει βγει ποτέ από το νησί!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι για όλα υπάρχει πρώτη φορά! Ίσως μάλιστα ο ίδιος ο σεισμός είναι μία "ευκαιρία" να γκρεμιστούν οι μικρές μας περιχαρακώσεις και να δούμε την Κεφαλλονιά και την πατρίδα μας ολόκληρη!

Όσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ας μη μένουμε στους τύπους αλλά ας κοιτάξουμε επιτέλους την ουσία!
Συμφωνούμε απόλυτα κύριοι του Δ.Σ της Φιλαρμονικής Ληξουρίου ότι χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια και αυτή η συναυλία είναι μία πράξη Πολιτισμού και ενότητας! Γι αυτό δεν πρέπει να απουσιάσει η ιστορική Φιλαρμονική μας!

Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ