Τα «άκουσε» από τους εργαζόμενους η Ζέτα Μακρή στην Κεφαλονιά (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 09:32

Τα «άκουσε» από τους εργαζόμενους η Ζέτα Μακρή στην Κεφαλονιά (VIDEO)

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε χθες η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Παπαδημητρίου και του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Π. Ευσταθίου, δυο εβδομάδες μετά τον ερχομό του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νησί.

Αρχικά η κα Μακρή επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου ,  όπου αφού περιηγήθηκε στους χώρους του και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου είχε προγραμματισθεί παρουσίαση για την ψυχική υγεία.

Κατά την έναρξη των ομιλιών, και αφού απύφθηναν  σύντομο χαιρετισμό η Υπουργός και ο Διοικητής  του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλος, τα αίματα άναψαν όταν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και συνδικαλιστές  διαπίστωσαν ότι η υφυπουργός δεν είχε διάθεση να συνομιλήσει μαζί τους, σε ανοιχτή συζήτηση, για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο.

Τελικά, μετά από συζητήσεις σε έντονο ύφος η κα Μακρή άλλαξε άποψη  και δέχθηκε να ακούσει τα προβλήματα από την μεριά των εργαζομένων, τα οποία επικεντρώνονται στην έλλειψη στελέχωσης, δίνοντας  παράλληλα και τις δικές τις απαντήσεις, οι οποίες , μάλλον δεν άφησαν και ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Λίγο πριν αποχωρήσει η Υπουργός , μια καρκινοπαθής συμπολίτης μας, «εισέβαλε» στην αίθουσα , μεταφέροντας τα παράπονά της για την καθυστέρηση χορήγησης της δεύτερης δόσης φαρμάκου το οποίο έπρεπε να λάβει στα πλαίσια της θεραπείας της , με το αιτιολογικό, όπως η ίδια υποστήριξε, ότι το Νοσοκομείο δεν είχε χρήματα για την προμήθεια του φαρμάκου.

Μετά την αποχώρηση της υφυπουργού, ξεκίνησε η προγραμματισθείσα παρουσίαση για την ψυχική υγεία από  την εκπρόσωπο του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων κα Β. Μπουκουβάλα και τον Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεράσιμο Κολαϊτη, η οποία σε αντίθεση με τη σημασία της , δεν έλαβε ανάλογης αποδοχής.

Η επίσκεψη της Ζέτας Μακρή στο Ληξούρι

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ακολούθησε επίσκεψη της κας Μακρή στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Η υφυπουργός αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Δ. Μαρκάτο, μεταφέρθηκε στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου, ενώ στο τέλος είχε και συνομιλία με τους εργαζομένους.

Ρεπορταζ : Χρήστος Λαμπράκης - Μάκης Μοσχόπουλος

VIDEO από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

https://youtu.be/W02nC9fet4o

VIDEO από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ληξουρίου

https://youtu.be/BpHn-RcgMnQ

DSC 0004DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0017DSC 0021DSC 0024DSC 0135DSC 0137DSC 0139DSC 0140DSC 0141DSC 0142DSC 0143DSC 0144DSC 0145




00 inkefalonia general ad 300X250