«Μας ζητήθηκε να πληρώσουμε εισιτήριο για τη διέλευση βοήθειας στους σεισμοπαθείς»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 16:08

«Μας ζητήθηκε να πληρώσουμε εισιτήριο για τη διέλευση βοήθειας στους σεισμοπαθείς»

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται με το ferry boat της γραμμής Αργοστόλι – Ληξούρι και τη στάση κυβέρνησης και αρμόδιων υπηρεσιών για το θέμα.

 Η Επιτροπή, σήμερα το πρωί, φόρτωσε από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης τέσσερα αμάξια με τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς της Παλικής. Στο λιμάνι ενημερωθήκαμε από λιμενικούς ότι πλέον τα αμάξια της βοήθειας, οι εθελοντές αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες (πχ υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ) που σπεύδουν πληρώνουν εισιτήριο (2,5 ευρώ το πήγαινε και 2,5 ευρώ το έλα) και δεν έχουν καμία προτεραιότητα έναντι των ιδιωτών. Σε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή ο υπεύθυνος της αποστολής πήρε την απάντηση ότι εφόσον ο δρόμος Αργοστόλι – Ληξούρι δόθηκε στην κυκλοφορία η πληρωμή εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για όλους. Ο κ. Κουρής είπε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πληρώνει χρήματα από ίδιους πόρους στην εταιρία, προκειμένου να μην υπάρχει εισιτήριο. Δεσμεύτηκε ωστόσο πως θα δίνεται προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που μεταφέρουν βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους. Αντίθετα, ο λιμενάρχης κ. Καλιτσουνάκης, αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία και κατόπιν με δια ζώσης παρουσία στο λιμάνι, ανέφερε στην Επιτροπή ότι «εφόσον ο καθένας πληρώνει, ότι κι να λέει ο κ. Κουρής ο καθένας θα πάει με τη σειρά του χωρίς άλλη προτεραιότητα». Είπε ακόμη ότι η όποια διαφορετική ρύθμιση είναι θέμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί:

  1.       Δωρεάν διέλευση για όλο το λαό με το ferry boat, με επίταξη των πλοίων αυτών και άλλων μεγαλύτερων (και κλειστού τύπου), ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία της γραμμής και η μετακίνηση των σεισμοπλήκτων, όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πόσο μάλλον που η μετακίνηση από τον οδικό άξονα γίνεται με όρους που δεν πληρούν την ασφάλεια για τους οδηγούς.
  2.       Προτεραιότητα και απρόσκοπτη μεταφορά της βοήθειας για τους πληγέντες, καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού που στηρίζει τη διακίνησή της.
  3.       Άμεσα η κυβέρνηση - το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι αρμόδιοι φορείς να σταματήσουν το αίσχος.

Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250