Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Το νησί κηρύσσεται ως σεισμόπληκτη περιοχή» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 18:36

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Το νησί κηρύσσεται ως σεισμόπληκτη περιοχή» (video)

Σεισμόπληκτη περιοχή κήρυξε σήμερα το μεσημέρι την Κεφαλονιά, ο  Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης . Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο κ. Χρυσοχοϊδης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρου του ΤΕΙ, υπό την παρουσία των Υπουργών Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Τουρισμού Ολγας Κεφαλλογιάννη, ανακοίνωσε πως η Κεφαλονιά κηρύσσεται σεισμόπληκτη περιοχή. Με την εξαγγελία αυτή όπως δήλωσε: «Από αύριο θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αποκατάσταση των πληγέντων». Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως από πρώτες εκτιμήσεις στην περιοχή του Ληξουρίου υπάρχουν 600 οικίες που είναι κατεδαφιστέες, 1100 με βαριές βλάβες και 1400 με ελαφριές βλάβες. Ο κ. Χρυσοχοϊδης αφού συνέστησε ψυχραιμία στο τι ακούγονται στα ΜΜΕ, ώστε να μην προκληθεί ανησυχία και πανικός στους πολίτες ανακοίνωσε πως με το χαρακτηρισμό σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά σημαίνει πως:

- Μπαίνει άμεσα σε προγράμματα στεγαστικής αποκατάσταση

-Καταβολή ενοικίου σε όσες οικογένειες είναι εκτός κατοικίας λόγω βλάβης για δύο χρόνια, ώστε να αποκαταστήσει ζημιές σπίτι του

-Αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια που έχουν είτε ελαφριές είτε βαριές ζημιές

- Πρόγραμμα δημιουργίας οικισμών διαφόρων κατηγοριών που θα στεγαστούν οικογένειες που δεν θέλουν να εγκατασταθούν σε νοικιασμένες οικίες.

Στην σύσκεψη έδωσαν το παρών, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος, αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας.

https://www.youtube.com/watch?v=9STHVBh0hQc

DSC 0002DSC 0003DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0009DSC 0011DSC 0012DSC 0013


Ετικέτες: