To EKAB στέλνει στην Κεφαλονιά δυο ασθενοφόρα και εξειδικευμένο προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 00:15

To EKAB στέλνει στην Κεφαλονιά δυο ασθενοφόρα και εξειδικευμένο προσωπικό

Στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς και το Ε.Κ.Α.Β.

Με την πρωτοβουλία του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κου Παπαγιαννίδη Δημήτρη, προκειμένου ο Οργανισμός να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά, αποφασίστηκε σήμερα η ενεργοποίηση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Βάσει συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου που επιβλέπει προσωπικά ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Παπαγιαννίδης Δ., αποφασίστηκε η αποστολή προσωπικού του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ.) με δυο ασθενοφόρα οχήματα και εξοπλισμό για την ενίσχυση του τοπικής δύναμης του Ε.Κ.Α.Β., με επικεφαλής τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β., κο Πύρρο Δημήτρη. Παράλληλα όλοι οι Τομείς και τα Παραρτήματα του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Ελλάδας & Νήσων, έχουν τεθεί σε κατάσταση εγρήγορσης για τη διάθεση πρόσθετου υλικού ή και προσωπικού στην Κεφαλονιά, όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.

Κατόπιν αυτών θα πρέπει να γίνει γνωστό πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, από την ημέρα εκδήλωσης των πρώτων σεισμικών δονήσεων στην Κεφαλονιά, τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλα τα περιστατικά που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Γι’ αυτό το λόγο, από εκείνη την ημέρα μετέβει στο νησί ο διευθυντής Οργάνωσης & Συντονισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β., κος Βιβλάκης Νίκος, ο οποίος είναι σε συνεχή & καθημερινή συνεννόηση με την Κεντρική Διοίκηση και τον πρόεδρο κο Παπαγιαννίδη Δήμητρη.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας




00 inkefalonia general ad 300X250