Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Συμπαράσταση στην γειτονική Κεφαλονιά και τους χειμαζόμενους πολίτες της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 17:06

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Συμπαράσταση στην γειτονική Κεφαλονιά και τους χειμαζόμενους πολίτες της

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την συμπαράσταση του στην γειτονική Κεφαλονιά και τους χειμαζόμενους πολίτες της, οι οποίοι συνεχίζουν πλήττονται από την αγριότητα του Εγκέλαδου. Θεωρούμε αυτονόητο πως η ήδη αργοπορημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού πρέπει να ενεργοποιηθεί τάχιστα και έμπρακτα και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο, ώστε να παρασχεθεί ουσιαστική αρωγή στους δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.

Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, η πληγείσα υλικοτεχνική υποδομή του νησιού, οι γκρεμισμένες ή ετοιμόρροπες κατοικίες, οι περιουσίες των απλών ανθρώπων δεν πρόκειται να αποκατασταθούν με τα ευχολόγια των λειτουργών του κρατικού μηχανισμού. Χρειάζονται άμεσες και συντονισμένες κινήσεις ώστε να αντληθούν πόροι και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο

Αλληλεγγύης, το οποίο με ετήσιο προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, έχει δημιουργηθεί για να παρέχει βοήθεια στα κράτη-μέλη που πλήττονται από τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ. εκφράζει την ελπίδα του να ήταν αυτό το τελευταίο σεισμικό κρούσμα στην περιοχή και να καταφέρουν οι συμπολίτες μας να βρουν μέρος της ηρεμίας τους αλλά και της μέριμνας που οφείλει να τους παράσχει το ελληνικό κράτος.

Για το Δ/Σ του ΕΚΚ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250