Στην Κεφαλονιά καταφτάνει ο Αρχιεπίσκοπος (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 14:32

Στην Κεφαλονιά καταφτάνει ο Αρχιεπίσκοπος (ανανεωμένο)

Στην Κεφαλονιά θα βρίσκεται το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος καταφτάνει στο νησί γύρω στη 1 το μεσημέρι για ψυχική ενίσχηση και τόνωση των σεισμόπληκτων. 

  • Εκ του Δελτίου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος :

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος   κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στο νησί της Κεφαλλονιάς εξ αιτίας των ανεπάλληλων σεισμικών δονήσεων και των καταστροφών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του νησιού.

Μετά τις συνεννοήσεις, οι οποίες έγιναν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα τις προηγούμενες ημέρες, μέσω της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εστάλησαν 4,5 τόνοι τρόφιμα για να διανεμηθούν στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών του νησιού.

Μετά από Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Παραμυθίας κ. Τίτο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, καθώς επίσης από τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, θα επισκεφθούν το νησί της Κεφαλλονιάς μεταφέροντας 850 κουβέρτες και άλλα είδη ρουχισμού, θα συνεργαστούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και τους άλλους τοπικούς παράγοντες, ώστε η Εκκλησία να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων διαβιώσεως των πληγέντων αδελφών μας.

Επίσης, θα μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συσσιτίων από την Εκκλησία για την επίλυση του θέματος της καθημερινής σιτίσεως των κατοίκων του νησιού, εξ αιτίας του ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα κατεστραμμένα νοικοκυριά τους.
 
  • Κεφαλληνίας Σπυρίδων στο Amen.gr: «Έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος και θα πάμε μαζί στο Ληξούρι»
του Νίκου Παπαχρήστου
 
http://www.amen.gr/article16842

Επίσκεψη στη λαβωμένη από τους σεισμούς Κεφαλλονιά θα πραγματοποιήσει από σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προκειμένου να ενισχύσει, μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Σπυρίδωνα, τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της νήσου.

«Είμαστε κοντά στον κόσμο πάντοτε, πολύ περισσότερο τώρα . Το ενδιαφέρον της Εκκλησίας είναι μεγάλο, ενισχυτικό και παρηγορητικό» δήλωσε στο Amen.gr ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων ο οποίος αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό δεν έχει σταματήσει ούτε ένα λεπτό να επισκέπτεται περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο. Ήδη η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ μετράει τις «πληγές» σε Ναούς και Μοναστήρια που υπέστησαν ζημίες, ιδιαίτερα μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Σήμερα θα έρθει και ο Αρχιεπίσκοπος και θα πάμε μαζί στο Ληξούρι να ενισχύσουμε τον κόσμο», μας είπε ο σεβάσμιος Μητροπολίτης ο οποίος χωρίς να χάνει το θάρρος του σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται η Κεφαλλονιά από σεισμούς. Αυτό που έχει ανησυχήσει τον κόσμο είναι οι συνεχόμενοι μετασεισμοί αλλά έτσι η ένταση εκτονώνεται».

«Οι Κεφαλλονίτες αντλούν τη δύναμη τους από τον πολιούχο τους άγιο Γεράσιμο και από τον Θεό. Δεν τους φοβόμαστε τους σεισμούς» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σπυρίδων και επανέλαβε ότι η τοπική Εκκλησία διά του Ιερού κλήρου της, των Μοναχών και των Μοναζουσών στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.  

 

Ετικέτες: