Ελενα Κουντουρά: «Αμέριστη συμπαράστασή στους Κεφαλονίτες»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 07:54

Ελενα Κουντουρά: «Αμέριστη συμπαράστασή στους Κεφαλονίτες»

Την αμέριστη συμπαράστάσή τους εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω της τομεάρχου Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στους πολίτες της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Η κ. Κουντουρά καλεί την κυβέρνηση και τις αρχές να «μην επαναπαυτούν στην επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, αλλά να προχωρήσουν δραστικά και με μέγιστη ταχύτητα σε όλες τις ενέργειες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Κεφαλονιά και οι κάτοικοί της στάθηκαν δυνατοί απέναντι σε ένα σεισμό με μεγάλο μέγεθος και μικρό εστιακό βάθος. Οι αντισεισμικές προδιαγραφές σε κτίρια και υποδομές και η εμπειρία του κόσμου από παλιότερα χτυπήματα του Εγκέλαδου αποσόβησαν τα χειρότερα, μία σαρωτική καταστροφή.

Εκφράζουμε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Κεφαλλονίτες και καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές να μην επαναπαυτούν στην επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, αλλά να προχωρήσουν δραστικά και με μέγιστη ταχύτητα σε όλες τις ενέργειες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Η Κεφαλονιά, γνωστή για το φυσικό κάλλος της και το φιλόξενο λαό της, είναι ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και μέχρι την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο βαθμό τόσο η γενική εικόνα του νησιού, όσο και η ευρυθμία της καθημερινότητας.

Προτείνουμε, επίσης, την άμεση χρηματοδότηση και δρομολόγηση έκτακτης, ενισχυμένης τουριστικής προβολής του νησιού, με την εθελοντική συμμετοχή όλων των διάσημων προσωπικοτήτων που αποτελούν φίλους της Κεφαλονιάς και τακτικούς επισκέπτες της».


arouraios.gr


Ετικέτες: