Μήνυμα για του σεισμό του συγγραφέα Σπύρου Λυκούδη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 07:11

Μήνυμα για του σεισμό του συγγραφέα Σπύρου Λυκούδη

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ Συμπατριώτες μου, αυτήν την ώρα την δύσκολη για την Κεφαλλονιά και τους κατοίκους της, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω μήνυμα ψυχραιμίας, υπομονής και ηρεμίας, για την αντιμετώπιση του φυσικού αυτού σεισμικού φαινομένου.

Ο Εγκέλαδος είναι πολύ παλαιός γνώριμος μας και κατά χρονικά διαστήματα, έχουμε μάθει να ζούμε με την παρουσία του και ξέρουμε να τον αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά, με όση ένταση και αν εμφανιστεί.

Κεφαλλονίτισσες και Κεφαλλονίτες μου, αυτές τις πρώτες ώρες της έντασης και της αναστάτωσης, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να προστρέξουμε με διάθεση αρωγής, όπου και όπως είναι ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε.

Συμπατριώτες μου, δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την δύσκολη ώρα, έχουμε την ηθική συμπαράσταση όλων των Κεφαλλήνων της διασποράς και δέχομαι μηνύματα συμπαράστασης και αληθινού ενδιαφέροντος, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Με προσοχή, με σωστή καταγραφή, των όποιων δύσκολων συνθηκών που πιθανόν έχουνε δημιουργηθεί και με ρεαλιστική αντιμετώπιση, θα ξεφύγουμε επιτυχώς και από αυτή την δοκιμασία.

Κεφαλλονίτισσες και Κεφαλλονίτες μου, με ψυχραιμία, στηρίζοντας ό ένας τον άλλο, κάνοντας χρήση του δικού μας Κεφαλλονίτικου σπινθηροβόλου πνεύματος, χρησιμοποιώντας την δική μας μοναδική εξυπνάδα, θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον δύσκολο σκόπελο και θα νικήσουμε την νέα ανεπιθύμητη συγκυρία που μας βρήκε.

Περήφανοι Κεφαλλήνες, ζήσαμε και στο παρελθόν πολλές δύσκολες καταστάσεις και νικήσαμε, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, η Κεφαλλονιά δεν τρομάζει, οι Κεφαλλονίτες δεν φοβόμαστε, μόνον αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και νικάμε.

Συμπατριώτες μου, εμπρός να νικήσουμε και αυτή την φορά τον Εγκέλαδο.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ετικέτες: