Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Νέα 24ωρη απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 19:48

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Νέα 24ωρη απεργία

Δε θα λύσουν κάβους τα πλοία την Πρωτομαγιά όπως όλα δείχνουν καθώς τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, δηλαδή οι μηχανικοί και τα κατώτερα πληρώματα αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αναμένεται να δημιουργηθούν την Πρωτομαγιά, καθώς τα διοικητικά συμβούλια δύο μεγάλων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα αυτή.

Η ΠΕΜΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά την «επίθεση» που δέχονται οι ναυτεργάτες στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρη στάση εργασίας, απορρίπτοντας πρότασή της, για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Καλεί επίσης τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία και κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των ναυτικών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη «λεηλάτηση» των ταμείων και τη αύξησης της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από τους εκπροσώπους 14 ναυτεργατικών σωματείων μαζί με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την 1η Μαΐου 2012, από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ζητεί διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Σωματείου Στέφενσων Θωμάς Παππάς "δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν απλήρωτοι συνάδελφοι επι 6 μήνες και να μας ζητάνε να δουλεύουμε 16 ώρες οι εργοδότες. Θα μας βρουν απέναντί τους".

Η 24ωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα λήξει στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Πηγή: newsit.gr