Η κοπή της πίτας των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 10:04

Η κοπή της πίτας των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας (εικόνες)

Μια όμορφη πρωτοβουλία με έντονη σημειολογία πραγματοποίησαν χθες οι πέντε εθελοντικής ομάδες δασοπροστασίας του νησιού μας στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Αντί να κόψουν μεμονωμένα τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους καταφέρνοντας να πραγματοποιήσουν μια πολύ όμορφη εκδήλωση.

Κατά τη διάρκειας της βραδιάς παρουσιάστηκε εργασία των σπουδαστών του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τον εθελοντισμό ανά την επικράτεια και έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία της κάθε εθελοντικής οργάνωσης.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η παρουσία εκπροσώπου από την WWF  όπου αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο project της οργάνωσης για την αποτύπωση της παρουσίας των εθελοντικών ομάδων ανά την επικράτεια αλλά και τα τιμητικά λόγια για το υψηλό επίπεδο των εθελοντικών ομάδων της Κεφαλονιάς.

Κοινός τόπος όλων από τη χθεσινή εκδήλωση η σπουδαία προσφορά των ανθρώπων που συμμετέχουν στις εθελοντικές οργανώσεις προσφέροντας ανεκτίμητα με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στην προστασία της φύσης του νησιού μας και η ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης στήριξής τους.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Σ. Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι  κ. Σάββας Σαββαόγλου, Ε. Κεκάτος, Α. Αυγουστάτου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Ανουσάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» Μάρκος Κοτσιλίνης,  ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» κ. Θ. Μιχαλάτος, οι Περιφερειακή σύμβουλοι Τ. Γρουζή και Γ. Καλούδης, ο  Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ν. Γκισκίνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κ. Μ. Τετενές,  αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πυροσβέστες και φυσικά τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων δασοπροστασίας.

Από όλους εμάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους των εθελοντικών ομάδων για το πολύτιμο έργο τους!