Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο Λιμενικών Αρχών του νησιού»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 21:23

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο Λιμενικών Αρχών του νησιού»

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η υπογραφή και προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση Υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών, το οποίο συμπεριέλαβε και τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου υποβαθμίζεται σε Λιμενικό Φυλάκιο που ουσιαστικά ισοδυναμεί με κατάργηση, αφού η παρουσία Λιμενικών στην Παλλική θα είναι πιθανότατα εποχική και εφόσον οι ανάγκες του ήδη υποστελεχωμένου Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας το επιτρέπουν.

Πέρα όμως από την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου, οι Λιμενικοί Σταθμοί Σάμης και Πόρου μετατρέπονται σε Λιμενικά Τμήματα και υπάγονται πλέον διοικητικά στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας. Ουδείς λόγος γίνεται για ενίσχυση της Κεφαλονιάς με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό, αντίθετα λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων επέρχεται σοβαρή μείωση της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Σώματος.

Από αυτή την αναδιάρθρωση χαμένοι βγαίνουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα της Παλικής στο θέμα της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης τους, χωρίς μάλιστα το κράτος να κερδίζει τίποτα αφού οι κτιριακές υποδομές του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου δεν το επιβάρυναν δημοσιονομικά.

Την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αναδιάρθρωση την γνώριζε o ''μνημονιακός'' Δήμος Κεφαλλονιάς αφού είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους εκπροσώπους εργαζομένων του Λιμενικού οι οποίοι ζητούσαν παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.

Η Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο Λιμενικών Αρχών του νησιού, βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του και δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του.

Εκ του Γραφείου Τύπου της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250