Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά: Επιτεύχθηκε ο στόχος της αναίμακτης εορταστικής περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 14:28

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά: Επιτεύχθηκε ο στόχος της αναίμακτης εορταστικής περιόδου

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά Επιτεύχθηκε ο στόχος της αναίμακτης εορταστικής περιόδου Μειώθηκαν σε μηνιαία βάση τα θανατηφόρα τροχαία κατά 100%, τα σοβαρά κατά 66,67% καθώς και τα ελαφρά κατά 40%

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.796 παραβάσεις μέσα σε ένα μήνα, ενώ εντοπίστηκαν 83 οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ και 245 για υπερβολική ταχύτητα

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο (20/12-07/01), εφαρμόστηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία σειρά μέτρων,  πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών τους,  καθώς τις ημέρες αυτές στα Ιόνια Νησιά δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανατηφόρο τραυματισμό.

 

Α. Τροχαία Ατυχήματα

Εκτός από την εορταστική περίοδο, τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα τον Δεκέμβριο του 2013 μειώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς σημειώθηκαν συνολικά οκτώ τροχαία ατυχήματα έναντι έντεκα το 2012.

Σημαντική είναι η διαφοροποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τροχαίων ατυχημάτων, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα, καθώς μειώθηκαν οι θάνατοι, οι σοβαρά και ελαφρά τραυματισμένοι από τροχαία ατυχήματα κατά 100%, 66,67% και 40% αντίστοιχα.

 Capture copy

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εορταστική περίοδο συνολικά σημειώθηκαν τέσσερα ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό.

Β. Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 και ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο,  βεβαιώθηκαν (1.796) παραβάσεις έναντι (1.570) την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από τις παραβάσεις αυτές ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες από τις οποίες βεβαιώθηκαν :

  •             245 για υπερβολική ταχύτητα
  •             83 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
  •             122 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  •             36 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  •             20 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  •             35 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • ·            2 για επικίνδυνη οδήγηση και
  • ·            4 για αντικανονικό προσπέρασμα



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250