H παρουσίαση του Συλλεκτικού Ημερολόγιου για το νέο έτος 2014

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 19:19

H παρουσίαση του Συλλεκτικού Ημερολόγιου για το νέο έτος 2014

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30 Δεκεμβρίου στο χώρο συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας έλαβε χώρα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Κουρή, η παρουσίαση του Συλλεκτικού Ημερολόγιου για το νέο έτος 2014, το οποίο εκδόθηκε για λογαριασμό του φορέα μας, ως αφιέρωμα για τα 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων. Η έκδοση με τίτλο «Ιόνιες μνήμες και αποχρώσεις», τελεί στο συνόλου της, υπό την καλλιτεχνική μέριμνα και την δημιουργική παρέμβαση του αναγνωρισμένου Κεφαλλονίτη εικαστικού και ποιητή κ. Κώστα Ευαγγελάτου.

Το ημερολόγιο αυτό συνιστά ένα εμπνευσμένο πάντρεμα, εικόνων, σκέψεων και γεγονότων, που συνδέονται άρρηκτα με την επτανησιακή παράδοση και τον πολιτισμό των νησιών μας, όπως αποδίδεται από την ευφάνταστη και επιμελή οπτική του καταξιωμένου καλλιτέχνη.
Σκοπό έχει, μέσα από μία περίτεχνη παλέτα χρωμάτων να εκφράσει τα κοινά βιώματα, τις ιδέες, το όραμα, όλα εκείνα που μας συνδέουν και συνθέτουν την ταυτότητα την ιστορία και τον πολιτισμό των Επτανήσων, όπως υπήρξαν, υπάρχουν διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, εξελίχθηκαν και εξελίσσονταν στην συμπόρευση των 150 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόγια Γρουζή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φιοραβάντες Ευάγγελος, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, φορείς και ιθύνοντες που συνδέονται με το πολιτισμικό γίγνεσθαι της περιοχής μας καθώς και ο ίδιος ο καλλιτέχνης ο οποίος υπέγραψε ιδιοχείρως τα ημερολόγια σε όσους συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250