Eργατικό Kέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Aλληλεγγύη στους συναδέλφους απεργούς του Παπουτσάνη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 10:58

Eργατικό Kέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Aλληλεγγύη στους συναδέλφους απεργούς του Παπουτσάνη

Eργατικό Kέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Aλληλεγγύη στους συναδέλφους απεργούς του Παπουτσάνη ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Συνάδελφοι,
είναι ανάγκη να σκύψουμε πάνω από το παράδειγμα του αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.

Κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην αύξηση των κερδών δεν λογαριάζει τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ορθώθηκε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης από το ταξικό κίνημα.

Η εργοδοσία μειώνει μισθούς, εντατικοποιεί την εργασία, ελαστικοποιεί ωράρια και αξιοποιεί το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας.
Ανατρέποντας αυταπάτες περί υγιούς επιχειρηματικότητας, ευημερίας κερδών και εργαζομένων οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία δίνουν το παράδειγμα.

Χρειάζεται τέτοιες αγωνιστικές εστίες να πολλαπλασιασθούνε με οργανωτές γερά και μαζικά σωματεία και επιτροπές.

Η τιμή της εργατικής δύναμης θα πέσει και άλλο,δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις που του δίνουν οι εργαζόμενοι στην οικοδόμηση μετώπου εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την ριζική ανατροπή της αστικής εξουσίας.

Κάθε αγώνας πρέπει να στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος, της κλοπής του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250