Προσοχή! Σοβαρή επιδείνωση του καιρού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 09:35

Προσοχή! Σοβαρή επιδείνωση του καιρού

Για σοβαρότατη επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η μετεωρολογική υπηρεσία  γεγονός που καθιστά σαφή την προσοχή όλων των πολιτών στις μετακινήσεις τους.


Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το έγκυρο μετεωρολογικό σάιτ meteo.gr διαβάζουμε: «Σοβαρότατη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ της Κυριακής 5/2 και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 6/2 λόγω του σχηματισμού βαρομετρικού χαμηλού με χαρακτηριστικά μετεωρολογικής «βόμβας» στην περιοχή του κεντρικού Ιονίου. Η γρήγορη βάθυνση του χαμηλού θα προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή πολύ θυελλώδεις ανέμους, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται από μεγάλα ποσά υετού (βροχής αλλά και χιονιού).


Ειδικά για τη Δευτέρα 6/2/2012


- Οι ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται αρχικά στο Ιόνιο, σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και τοπικά στη Μακεδονία, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική ηπειρωτική χώρα (ιδιαίτερα ανατολική Ημαθία, ανατολική Πιερία και παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας) καθώς επίσης τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα ενδέχεται να ενταθούν εκ νέου».


Προσοχή λοιπόν στις μετακινήσεις σας.