Το Εργατικό Κέντρο για την Πρωτομαγιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 00:24

Το Εργατικό Κέντρο για την Πρωτομαγιά

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη μπροστά σε δύσκολα καθήκοντα. Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Βρισκόμαστε μπροστά στην συλλογική προσπάθεια του αστικού συστήματος για την κατάργηση των ΣΣΕ, στην νέα μείωση μισθών και μεροκάματων.

Νέα μέτρα ετοιμάζουν για τον Ιούνιο. Παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις που ζούμε, την επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου, την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καλούμαστε να απαντήσουμε στην πράξη σε ένα βασικό ερώτημα: Τι μέτρα παίρνουμε, τι κάνουμε για να απελευθερωθεί μέσα στην οργανωμένη πάλη η δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, η δύναμη που έχουν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, χιλιάδες εργαζόμενοι που προβληματίζονται, ανησυχούν, αγανακτούν από αυτό που βιώνουν.

Σ' αυτό υπάρχει προσωπική και συλλογική ευθύνη και ο καθένας με τη στάση του μπορεί να συμβάλει να γίνει η δράση του ΠΑΜΕ και του εργατικού – λαϊκού κινήματος πιο ισχυρή, ικανή να βάλει τη σφραγίδα της στις σοβαρές εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας.

Το περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς να είναι: Όλα τα δικαιώματα κατακτήθηκαν κόντρα στους νόμους, την εργοδοτική τρομοκρατία. Το ίδιο παραμένει και σήμερα. Να ενισχυθεί η γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, την εργοδοσία και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν. Ευθύνη της εργατικής τάξης η οργάνωση, η συσπείρωση, η ταξική ενότητα και η ανάπτυξη σκληρών αγώνων, με εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων τους στο εργατικό κίνημα. Χρειαζόμαστε γερούς δεσμούς με τους τόπους δουλειάς και δυνάμωμα της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης για να βγάζει ο εργατόκοσμος συμπεράσματα.

Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό - λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με κοινωνική συμμαχία και ισχυρό εργατικό κίνημα.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

Η εργατική τάξη είναι η κοινωνική δύναμη που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, για ριζικές ανατροπές, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου τα μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις, ο φυσικός πλούτος, η γη, οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις θα ανήκουν σ' όλη την κοινωνία

και θα παράγουν σχεδιασμένα με λαϊκό εργατικό έλεγχο, για την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Οι κλάδοι, τα συνδικάτα, τα επιχειρησιακά σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση, με τα λάβαρα τους, τα πανό τους, τα συνθήματα τους. Η κεντρική ομιλία να είναι της κοινωνικής συμμαχίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

"ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ"