Την αντίθεσή της στο «my school» εκφράζει η ένωση γονέων Λειβαθούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 08:17

Την αντίθεσή της στο «my school» εκφράζει η ένωση γονέων Λειβαθούς

Η Ένωση Γονέων Λειβαθούς καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας, μέσα και από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων myschool υλοποιεί το αντιδραστικό ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Η βάση αυτή, που δεν είναι ελληνική πατέντα, έχει εφαρμοστεί και αλλού στον κόσμο (πχ Αυστραλία). Διαφημίζεται, από την ίδια την κυβέρνηση και τα ινστιτούτα που έχουν αναλάβει να τη στήσουν, ως ικανή να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, προκειμένου να μπορούν να συμπτύσσονται τμήματα - σχολεία, να ελαστικοποείται το προσωπικό των σχολείων κλπ. Η αξιολόγηση σχολείου και εκπαιδευτικού είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή αυτή. Επιπλέον, «φακελώνει» και προδιαγράφει την πορεία των παιδιών μας. Συνδέει την κάθε σχολική μονάδα με τον «χορηγό» της. Καμία σχέση δεν έχει ο έλεγχος και η έγνοια της κυβέρνησης με την έγνοια του γονιού να έχουμε μόνιμους εκπαιδευτικούς από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, να έχουμε 15-20άρια τμήματα, να έχουμε μόνιμο βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να έχουμε σύγχρονα κτίρια και υποδομές, βιβλία δωρεάν στην ώρα τους κ.λπ.

Το myschool είναι ένα σύστημα απαραίτητο μόνο για την εφαρμογή των σχεδίων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Μια τέτοια βάση δεδομένων δε μπορεί να διασφαλίσει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

ü Να ακυρωθεί αυτό που είναι σήμερα το my school (πχ δεν δίνουμε το ΑΜΚΑ που ζητείται), αλλά και αυτό στο οποίο προγραμματίζουν να εξελιχθεί.

ü Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μη δεχτούν το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, και την ψηφιακή του έκφραση το my school, ως μονόδρομο. Με γενναιότητα, μέσα και έξω από την τάξη, μαζί με γονιούς και μαθητές, να αποδείξουν ότι η παιδαγωγική δεν είναι μια σούπα από μπιχλιμπίδια και δεξιότητες.

Κεραμειές 12 Δεκέμβρη 2013

Για το ΔΣ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μιχαλάτου Μαίρη




00 inkefalonia general ad 300X250