Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ηλία Παρίση, συναντήθηκε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 07:54

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ηλία Παρίση, συναντήθηκε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και συμπατριώτη μας, Ηλία Παρίση, συναντήθηκε το Σάββατο η Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Ο κος Παρίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕΠΑΑ, και κυρίως στο στεγαστικό, καθώς έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτη η συντήρηση του κτιρίου που μισθώνει στο Γέρακα για το Κέντρο Ημέρας. Γι' αυτό το λόγο, και με δεδομένο ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να αλλάζουν εύκολα το χώρο διαβίωσης, γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεση ενός χώρου του δημοσίου που παραμένει αναξιοποίητος. Τόσο στην Αττική, όσο και στην Κεφαλονιά.

Ο χώρος που αναζητείται, χρειάζεται ωστόσο να διαθέτει και συγκεκριμένες υποδομές για αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και για χειρωνακτικές εργασίες προκειμένου το έργο των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών να προάγει την αξιοπρεπή διαβίωση και την αυτοεξυπηρέτηση των ατόμων με αυτισμό.

Σε μια περίοδο στην οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, ενώ η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Καλούμε όλους τους πολίτες να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν απέναντι στα μέτρα που αποκλείουν τους συνανθρώπους μας. Είναι απαραίτητος ένας διαφορετικός βηματισμός αυτής της χώρας, προκειμένου οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπιστούν με ανθρωπιά και κατανόηση.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,


Ετικέτες: