Αφροδίτη Θεοπεφτάτου : Γιατί καταψήφισα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (ενημερωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 12:04

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου : Γιατί καταψήφισα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (ενημερωμένο)

Ενημέρωση 28/11 Ζητάμε συγνώμη, γιατί εκ παραδρομής στο χθεσινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, δεν αναφέρθηκε ότι εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, την πρωτοβουλία για την υποβολή διακομματικής τροπολογίας για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο  είχαν συνυπογράψει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του κ. Τέρενς Κουίκ.

Το γραφείο τύπου

28/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, μια τροπολογία που περιλαμβάνει διάφορες ετερόκλητες μεταξύ τους διατάξεις,  για άλλη μια φορά αναδεικνύει την απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου που προωθείται από την μνημονιακή κυβέρνηση  σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Παρά το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωριστεί η τροπολογία στα πέντε άρθρα από τα οποία αποτελείται και τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων το διαχωρισμό του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου αλλά και τη τερατώδη διάταξη για τη τιμολόγηση των φαρμάκων, η κυβερνητική πλειοψηφία  επέβαλλε την ενιαία ψηφοφορία.

Προωθώντας τις συλλογικές αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας του νησιού, η βουλευτής ασκώντας το βουλευτικό της δικαίωμα ανέλαβε την πρωτοβουλία για την υποβολή διακομματικής τροπολογίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ που όμως δεν  συζητήθηκε καν από τους νυν και πρώην  Υπουργούς Υγείας. Είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό, ο Υπουργός προσπάθησε με άθλιες μεθοδεύσεις να εκβιάσει τη ψήφο των βουλευτών βάζοντας σε ενιαία ψηφοφορία ένα άρθρο που ανταποκρίνεται στις διαπιστωμένες ανάγκες υγιεινομικής κάλυψης του νησιού και από την άλλη μια διάταξη με την οποία ουσιαστικά περνάει τη μείωση των δαπανών για τα φάρμακα από το δημόσιο στους ασθενείς ενώ δεν προβλέπει τίποτα για το 28% του πληθυσμού το οποίο δεν καλύπτεται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην αντικανονική κοινοβουλευτική διαδικασία που αυθαιρέτως περίληφθησαν πέντε διαφορετικά άρθρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκε την ενιαία ψηφοφορία και απάντησε ψηφίζοντας ΝΑΙ στα άρθρα 1-4 που αφορούν μεταξύ άλλων το διαχωρισμό των νοσοκομείων και τα κίνητρα στους επικουρικούς γιατρούς και ΟΧΙ στη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των βουλευτών, να καταγγέλει την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου και τις άθλιες νομοθετικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης όπως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας και αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Αθήνα   27/11/2013                                                 

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,