Αιχμηρή ανακοίνωση του πρ. Δημάρχου Πυλάρου για το Μάρκο Κοτσιλίνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 18:46

Αιχμηρή ανακοίνωση του πρ. Δημάρχου Πυλάρου για το Μάρκο Κοτσιλίνη

 Παραβρέθηκα στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση στην Αγία Ευφημία όπου εξέθεσα τις απόψεις μου υπέρ της παραμονής του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς και ζήτησα από το Δήμαρχο να έλθει σε άλλη συγκέντρωση να ενημερώσει τους Δημότες της Πυλάρου για όσα έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τ.Δήμο Πυλάρου.

  Ενώ είχα αποχωρήσει από τη Συνέλευση, έλαβε όπως πληροφορήθηκα, το λόγο ο κ.Κοτσιλίνης ο οποίος κατέφυγε σ’ένα πρωτόγνωρο παραλήρημα ύβρεων και προσωπικών χαρακτηρισμών[δοσίλογοι κ.λ.π] προς το πρόσωπό μου.Σε εμάς είναι γνωστή η εμπάθεια,το μίσος,η αυταρχικότητα και εγωπάθεια του όμως η χθεσινή του Παράσταση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μόνο μ'έναν όρο μπορεί να χαρακτηριστεί:Κατάντημα και ξεπεσμός!!! Και τι δεν είπε σε μιά Συνέλευση που το αντικείμενό της ήταν η αναδιάρθρωση του Δήμου Κεφαλλονιάς.Είπε γιά τις δικές μου χαμένες τετραετίες που όμως ήλθαν σαν αποτέλεσμα έντονης παραπληροφόρησης,φθηνής υποσχεσιολογίας,εξαγοράς συνειδήσεων,ρουσφετολογίας και ανίερων συμμαχιών εκ’ μέρους του.

 Εγώ κ. Κοτσιλίνη την ψυχή μου ούτε την πούλησα ούτε την παρέδωσα βορά σε εκφραστές του παρελθόντος και της μετριότητας.

   Σου παρέδωσα έναν Δήμο υγιή με σημαντικό εκτελεσμένο έργο και σημαντικότερο προγραμματισμένο έργο,έτοιμο να κάνει άλματα και μετά 12 χρόνια παρέδωσες εσύ ένα Δήμο καταχρεωμένο και διεφθαρμένο. Εγώ μιλάω γιά τη χαμένη δωδεκαετία του Δήμου Πυλάρου που συ κέρδισες τις εκλογές.Πες μας πιό μεγάλο Αναπτυξιακό έργο έγινε στην Πύλαρο επί της θητείας σου που θα την χαρακτηρίζει και θα καταγράψει η ιστορία? Απεναντίας σπαταλήθηκαν ένα σωρό χρήματα σε έργα βιτρίνας ,δημοσίων σχέσεων ,προσωπικών ψηφοθηρικών μικροεξυπηρετήσεων και σε έργα φαντάσματα που ο χρόνος που περνά είναι ο καλλίτερος μάρτυρας της ανικανότητάς σου για αποτελεσματικό και χρήσιμο Αναπτυξιακό σχεδιασμό.Το έργο της δικής μου τετραετίας είναι σημαντικότερο από άποψη στρατηγικού σχεδιασμού ,Αναπτυξιακής προοπτικής και απόδοσης από το έργο της χαμένης δικής σου δωδεκαετίας.Η ιστορία να είσαι σίγουρος ότι τελικά αυτό θα καταγράψει.

    Ας έλθουμε τώρα σ’αυτά που καίνε.Είναι πιά γεγονός διαπιστωμένο ότι τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τα ταμεία του τ. Δήμου Πυλάρου.

Παραθέτω τώρα ορισμένα στοιχεία και γεγονότα προς ενημέρωση και αξιολόγηση από κάθε καλόπιστο αναγνώστη.

Το έτος 2010 δούλευε στο Οικονομικό τμήμα του Δήμου άτομο ευθύνης επιλογής του Δημάρχου,χωρίς οποιαδήποτε σύμβαση η άλλο νόμιμο κριτήριο επιλογής διορισμού και χωρίς ασφάλιση.Το άτομο αυτό δούλευε στην ίδια θέση με σύμβαση εργάτη καθαριότητας της Διαδημοτικής και προηγούμενα χρόνια και διεκπεραίωνε ακόμα και εντολές χρηματικών ενταλμάτων.

Ο φάκελος που περιείχε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία και τις αποδείξεις πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π έχει εξαφανιστεί.

Απ'ότι γνωρίζω κάθε βδομάδα ο Δήμαρχος έκανε οικονομικό έλεγχο εισπράξεων,δαπανών κ.λ.π τα δε στοιχεία της έρευνας κατεγράφονταν ηλεκτρονικά.Ε!! λοιπόν και τα ηλεκτρονικά αυτά στοιχεία έχουν χαθεί[σβηστει?].

Επίσης από τον τ. Δήμο Πυλάρου έχουν φύγει ψευδείς βεβαιώσεις σχετικά με το ανωτέρω αλλά και άλλα θέματα,κάτι που υπονοεί σκοπιμότητα.

   Με όλα αυτά ο κ. Κοτσιλίνης θέλει να μας πείσει ότι έκανε χρηστή και υποδειγματική Διοίκηση?Τουλάχιστον τα αδικήματα της κακοδιοίκησης και της Παράβασης καθήκοντος εκτιμώ ότι έχουν διαπραχτεί.

   Ο κόσμος της Πυλάρου ,κ.Κοτσιλίνη,δεν επιθυμεί την κατασκευή ενόχων.Θέλει να μάθει που πήγαν τα λεφτά ,ποιοί διέπραξαν τα αδικήματα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.Ανησυχεί γιατί βλέπει ότι οι διαδικασίες καθυστερούν πέραν του δέοντος και φοβάται για πιθανές σκοπιμότητες,για συγκάλυψη και τελικά υποβάθμιση του θέματος.

     Καλώ τον κ. Δήμαρχο Κεφαλλονιάς να θέσει υπ'όψιν της αρμόδιας Δικαστικής Αρχής τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία ,να ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών και να δηλώσει Παράσταση Πολιτικής Αγωγής από το Δήμο με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντά του ενώπιον κάθε Δικαστικής διαδικασίας που ήθελε δρομολογηθεί.

  Επίσης ο κ. Κοτσιλίνης με κατηγόρησε για την παραίτησή μου από το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.Έχω εξηγήσει,όμως,ότι η παραίτησή μου αυτή οφειλόταν στην ανίσχυρη έως ελλειπή θεσμική θωράκιση του αξιώματος.Όταν δεν μπορώ να είμαι αποτελεσματικός στην εξυπηρέτηση των πολιτών που ήταν το βασικό μου αντικείμενο ,θα πρέπει να παραμένω μόνο για να έχω το αξίωμα?

   Επιπλέον θα παρακαλούσα τον κ. Κοτσιλίνη να μην παρασύρεται και να είναι πιό προσεκτικός στις προσωπικές αναφορές γιατί την Πολιτική,Επαγγελματική και Κοινωνική μου διαδρομή έχω ως κόρην οφθαλμού διαφυλλάξει και ζητώ από οιονδήποτε να την σέβεται και να αντιπαρατίθεται μαζί μου με σοβαρότητα,με επιχειρήματα και επί της ουσίας.

   Τέλος αν νομίζει ο κ. Κοτσιλίνης πως η καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση χωρίς κανόνες,ας αναμένει επωφελέστερη και καταλληλότερη χρονική στιγμή για να αναπτύξει τον δυναμισμό και την επιχειρηματολογία του.

      

    ΜΑΚΗΣ  ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

    τ.Δήμαρχος Πυλάρου  




00 inkefalonia general ad 300X250