Από 6/11 αυτόματη σύγκριση εισφορών που υποβλήθηκαν με τις εισφορές που καταβλήθηκαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 07:30

Από 6/11 αυτόματη σύγκριση εισφορών που υποβλήθηκαν με τις εισφορές που καταβλήθηκαν

O Υπουργός εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ εξήγγειλαν μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγήςΑπό την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η αυτόματη διασταύρωση των υποβληθεισών μηνιαίων εισφορών σε σχέση με τις καταβληθείσες. Εάν διαπιστώνεται υστέρηση των καταβ¬ληθέντων ποσών σε σχέση με τα υποβληθέντα, εκδίδεται μηχανογραφικά Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), η οποία και αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον οφειλέτη.

Οφειλέτες αυτών των περιπτώσεων, που δεν θα τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, στερούνται του δικαιώματος υποβολής μέσω διαδικτύου της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) του επόμενου μήνα και υποβάλλουν τηνΑΠΔ με μαγνητικό μέσο, μόνο στο Υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν, με την απαράβατη υποχρέωση είτε της εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, είτε της ρύθμισής τους.

Γνωστοποιείται, επίσης, στο σύνολο των οφειλετών προγενέστερων χρονικών περιόδων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι αν δεν προσέλθουν άμεσα προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Υποκατάστημα της περιοχής τους στερούνται του δικαιώματος υποβολής ΑΠΔ μέσω του διαδικτύου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250