Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου: "Η oμάδα μας αντί να πετάει, σέρνεται!"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 10:13

Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου: "Η oμάδα μας αντί να πετάει, σέρνεται!"

Γεμίσαμε από κόκκινες γραμμές που αντί να γράφουν πάνω «ΑΠΙΤΕ» στο τέλος γίνονται κόκκινα χαλιά για την τρόικα, όπως επίσης και από βουλευτές έτοιμους να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του έθνους και να μην ψηφίσουν νέα μέτρα! Πολλοί φυσικά από αυτούς είναι οι ίδιοι, που όταν η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι, υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο το οποίο μας έθεσε υπό επιτήρηση έως και το 2042 - γιατί τότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε αποπληρώσει το 75% του χρέους μας.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ τα επόμενα τρία χρόνια είναι 40 δις ευρώ χωρίς τους τόκους και χωρίς τα 5 δις δάνειο του κυρίου Αλογοσκούφη στις τράπεζες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν κρατικοποιηθεί και συνεπώς δεν θα επιστρέψουν το δάνειο.

Αυτοί που διαμαρτύρονται έχουν επίσης υπογράψει ότι: Τo 2013, 2014 και 2015 θα έχουμε «πρωτογενή πλεονάσματα» 1,5%, 3% και 4,5% αντιστοίχως, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τρίτο δάνειο αφού πρώτα καταφέρουμε και πάρουμε τη μεγάλη δόση των 3.5 δις του Δεκεμβρίου! Για να πάρουμε όμως τρίτο δάνειο θα πρέπει να υπογράψουμε και τρίτο μνημόνιο και μάλιστα ίσως απαιτηθεί να υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στην αντίθετη περίπτωση, θα ήθελα οι διαμαρτυρόμενοι βουλευτές να μου πουν πού θα βρούμε τα 40 δις, τα οποία ουσιαστικά είναι πάνω από 50. Διότι εθνικές κορώνες χωρίς έθνος, είναι κορώνες σε κεφάλια χωρίς μυαλό.

Για να αντιληφθείτε όμως το μέγεθος της προχειρότητας της δημόσιας διοίκησης και φυσικά των πολιτικών προϊσταμένων της, θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Αν στο Παλαιό Ψυχικό στην Α Ζώνη έχεις οικόπεδο ενός στρέμματος χωρίς κτίσμα, θα πληρώσεις ΦΑΠ €30.000, αν όμως έχεις μέσα μία βίλα 400 τ.μ. με 200 τ.μ βοηθητικούς χώρους, τότε θα πληρώσεις €7.800! Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Τώρα ξέρετε τι θα κάνουν τα σαΐνια; Αντί να μειώσουν το ΦΑΠ των οικοπέδων θα αυξήσουν το ΦΑΠ της κατοικίας!
Δυστυχώς έχουμε καλλιεργήσει ένα έντονα αντιαναπτυξιακό περιβάλλον για παραγωγικές επενδύσεις με αποτέλεσμα οι 9 στις 10 επιχειρήσεις που ανοίγουν να είναι σουβλατζίδικα, καφετέριες και μπουτίκ και κάποιοι αφελείς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το πρόβλημά μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό! Δυστυχώς, στερέψαμε από ηγέτες που να μπορούν να εμπνέουν και να κατευθύνουν. Η ομάδα μας αντί να πετάει, σέρνεται!

Σημείωση
Και ενώ εμείς κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων για να δούμε αν θα φορολογηθούν οι λαμαρίνες που σκεπάζουν τα τρακτέρ τους οι κακόμοιροι γεωργοί -θαυμάστε τα μυαλά που θα σώσουν την Ελλάδα- ο Ερντογάν εγκαινίασε την υποθαλάσσια σήραγγα των 3 δις ευρώ που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική ακτή του Βοσπόρου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250