Με θετικό πρόσημο χάρη στους Ρώσους η γραμμή Ζάκυνθος - Πεσσάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 20:42

Με θετικό πρόσημο χάρη στους Ρώσους η γραμμή Ζάκυνθος - Πεσσάδα

Θετικό ήταν το πρόσημο στην κίνηση που παρουσίασε η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα . Το πλοίο "Βάσος Κ", που εκτελούσε καθημερινά δύο δρομολόγια, μετέφερε αρκετό κόσμο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλευση Ρώσων τουριστών, σε αντίθεση με τους έλληνες που ούτως ή άλλως δεν έκαναν φέτος διακοπές.

29 χρόνια στη γραμμή


Ο ναυτικός-τουριστικός πράκτορας, Κώστας Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα της Ζακύνθου την ικανοποίησή του για αυτό το γεγονός καθώς τα πράγματα πήγαν πολύ καλά σε σχέση με πέρυσι.


"Εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 29 ολόκληρα χρόνια. Το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε προβλήματα και τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά βοήθησε και εμάς και το επιβατικό κοινό. Καθοριστικής σημασίας ήταν οι εκδρομές που πραγματοποιούν οι Ρώσοι, κυρίως, τουρίστες. Το "Βάσως Κ" ταξίδευε γεμάτο και μετέφερε 230 άτομα σε κάθε δρομολόγιό του. Οι έλληνες δεν έκαναν διακοπές φέτος και αυτό φάνηκε από εκείνους που ταξίδεψαν μαζί μας" υπογράμμισε ο κ. Χιώνης.
Πράγματι, αξίζει να θυμίσουμε ότι πέρυσι όσοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν από το νησί μας στην Κεφαλλονιά ζούσαν ένα πραγματικό "Γολγοθά" εξαιτίας της καθυστέρησης έγκρισης των εγγράφων του πλοίου από τον Πολωνικό νηογνώμονα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η εταιρία που το ανέλαβε είχε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από τον Απρίλιο και είχε λάβει έγκριση των δρομολογίων της από το αρμόδιο Υπουργείο.

Επιστρέφει το "ΑΝΤΖΕΛΑ"


Στα πλαίσια, δε, της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού ο κ. Χιώνης μας ενημέρωσε ότι από τον επόμενο Μάιο αναμένεται να επιστρέψει το πλοίο "ΑΝΤΖΕΛΑ", το οποίο έχει δρομολογηθεί στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται καθώς το πλοίο αυτό έχει μεγαλύτερο πρωτόκολλο επιβατών και οχημάτων και θα απαλλάξει το κοινό από την υποχρέωση να κλείνει θέσεις πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία ταξιδιού.


www.imerazante.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250