Κων/νος Τσίκλης: «Δεν ανήκω στο πλέον στον συνδυασμό της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, μάλλον της “Aνίσχυρης Κεφαλονιάς”»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 10:10

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κων/νος Τσίκλης μέλους του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, σχετικά με την απόφαση του ΔΣ να παραχωρήσει τη βίλα Αντύπα σε Ρομά. Πιο αναλυτικά τονιζει Προς αποφυγή παρερμηνειών αναφέρω ότι στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας είχα άψογη συνεργασία και πριν και τώρα , και οι αποφάσεις της δημοτικής κοινότητος ήταν πάντα ομόφωνες. Σχετικά με απόφαση Δ/Σ Δήμου Κεφαλονιάς παραχώρησης οικίας Αθηνάς Αντύπα στο δρόμο προς Λέπεδα. Αγαπητοί Συμπολίτες το Συμβούλιο της Δημ/κής Κοινότητας Ληξουρίου δεν έλαβε καμία εισήγηση για το παραπάνω θέμα και ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΚΑΜΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ.Το πρόβλημα της συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου το είχα επισημάνει όσο ήμουν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου και από το γραφείο της Γενικής Γραμματέως εστάλη σε όλους η εσωτερική εγκ Νο5 με αριθμό πρωτοκόλλου 54285/ 21-12-2011. Είχα στείλει την 01-03-2012 με αριθμό πρωτοκόλλου 33/01-03-2012, έγγραφο μου στον Δήμαρχο και στους υπηρεσιακούς φορείς με θέμα <<Συνεργασία και εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου.>>. Κατόπι όλων αυτών συνεχίζεται το ίδιο θέατρο του παραλόγου.

Εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλληνίας ως επείγον το θέμα παραχώρησης της οικίας και ψηφίστηκε από 23 συμβούλους. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλληνίας ρώτησες εάν υπάρχει εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου; Στα πεταχτά ψηφίσατε αγνοώντας όλους μας; Είναι δημοκρατικός τρόπος αυτός; Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας με τουλάχιστον 5 αποφάσεις του σας ζητούσε να αξιοποιηθεί η βίλα της κας. Αθηνάς. -Είχατε αίτηση συμπολίτη μας για αυτό ( Μουρελάτος Χαράλαμπος, Αφοί Βαλλιάνου για το χώρο του σφαγείου Λεπέδων.)- τουριστικό περίπτερο Μιχαλιτσάτων και για τα υπόλοιπα. Τι κάνατε αρμοδίως; Στα παλιά των υποδημάτων σας, τρία χρόνια τώρα. Λειτουργείτε μόνο με κομματικά κριτήρια βάσει των ψήφων.
Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Αναξιοκρατικά παραβιάζετε το αίσθημα δικαίου. Υπάρχουν και άλλες αιτήσεις συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο κτίριο. Τις αξιολογήσατε αξιοκρατικά;

Δημιουργείτε κατηγορίες πολιτών Α και Β διαλογής πάντα βάσει ψήφων. Αυτό είναι ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΊΣΧΟΣ!!! Δήμαρχε δεν μπήκα στο ψηφοδέλτιο σου γιατί είχαμε την ίδια ιδεολογία, μπήκα αγανακτισμένος από τους κατά επάγγελμα πολιτικάντηδες πιστεύοντας ως <<ΓΝΉΣΙΟΣ>> που σου αναγνώριζαν οι πολίτες και ως επαγγελματίας καλός, θα έφτιαχνες τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση. Όμως διαπιστώνω με λύπη ότι είσαι χειρότερος και από τους πολιτικάντηδες μπήκες στο γρανάζι τους. Από σήμερα ΔΕΝ ΑΝΉΚΩ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΉΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, μάλλον της ΑΝΊΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ. Θα κινηθώ αντιπολιτευτικά ως μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου επειδή οι συμπολίτες μου έχουν ανάγκη από μία φωνή δίκαιη-ειλικρινή-τίμια, κάτι που σήμερα δεν έχει ο συνδυασμός σας. Η Παλική την ώρα των εκλογών θα σας τιμήσει στέλνοντας σας στο πυρ το εξώτερον.

Για τους Δημοτικούς Συμβούλους έχω να πω δυο κουβέντες:

1) Ρουχωτάς Βασίλης - Βεντούρας Νέστορας, παρά το ότι έχουμε χωρίσει τα τσανάκια μας, πολιτικά εννοώ, και αντικειμενικά κρίνοντας σας, η στάση σας ήταν αξιοπρεπής και αντρίκεια και σας δίνω συγχαρητήρια.
2) Κατσαϊτη Ελπίδα. Αγαπητή μου γνώριζες το θέμα, πήρες τηλέφωνο το Δήμαρχο την ώρα που ψηφιζόταν η πρόταση!!! Ήσουν παρούσα αλλά έξω στην πόρτα!!! Δικαιολογίες για μωρά παιδιά. Αν είχες τόση αγωνία έπρεπε να ήσουν μέσα να τοποθετηθείς και να ψηφίσεις όχι. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Αλήθεια ως πρόεδρος του Δ. Λ.Τ Κεφ/νίας με το τροχόσπιτο στην Προσφορέλα τι θα γίνει; Σαν Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου σου στείλαμε έγγραφο, περιμένουμε την απάντηση σου!!

Σαν υστερόγραφο έχω να σας κάνω μια πρόταση. Βάλτε αγγελία στις εφημερίδες ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς διαθέτει ακίνητα για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στο Ληξούρι και την Παλική.

1) Τουριστικό περίπτερο Μιχαλιτσάτων με θέα την θάλασσα.

2) Παλιό σφαγείο Λεπέδων και αυτό με θέα την θάλασσα.

3) Μπροστά από το θέατρο στα δύο κτίσματα μεζονέτες, έχουν και ηλιακή οροφή και δεν χρειάζονται θέρμανση.

4) Ανοίκιαστα μαγαζιά στο θέατρο, στο κέντρο της πόλης.

5) Βίλα Τυπάλδου, απόμερη περιοχή Ληξουρίου με τριάντα (30) στρέμματα προς καλλιέργεια.

6) Πρώην Δημοτικά σχολεία Παλικής, εγκαταλελειμμένα με φωτισμό, χωρίς τηλέφωνο.

Το κοινωνικό σας έργο θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!!
Α) Θα αυξηθεί ο πληθυσμός του Ληξουρίου.
Β) Δεν θα είναι μια νεκρή πόλη.
Γ) Θα δυναμώσει ο κοινωνικός ιστός.
Δ) Δεν θα κλείσει το ΤΕΙ.
Ε) Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο.
ΣΤ) Θα επανέλθουν όλες οι υπηρεσίες στο Ληξούρι ( εφορία, πολεοδομία, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π )

Με όλες αυτές τις υπηρεσίες που θα προσφέρετε, η εκλογή της επόμενης πενταετίας είναι ΣΙΓΟΥΡΗ!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΤΣΙΚΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΝΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250