Ελπίδα Κατσαϊτη: «Θα καταθέσω ένσταση για ακύρωση της απόφαση του ΔΣ για την παραχώρηση οικίας σε Ρομά»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 21:34

Ελπίδα Κατσαϊτη: «Θα καταθέσω ένσταση για ακύρωση της απόφαση του ΔΣ για την παραχώρηση οικίας σε Ρομά»

Σαν Δημοτική Σύμβουλος προερχόμενη από την περιοχή της Παλικής, σας γνωρίζω ότι είμαι κάθετα αντίθετη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση της οικογένειας των Ρομά στο σπίτι της κ. Αθηνάς Αντύπα. Λίγο πρίν πάω στο συμβούλιο, ενημερώθηκα από κάτοικο της περιοχής ότι στο συγκεκριμένο σπίτι, από την προηγούμενη μέρα είχαν εγκατασταθεί Ρομά, έπλεναν και άπλωναν ρούχα. Σε επικοινωνία που είχαν οι κάτοικοι με τον αντιδήμαρχο Παλικής, δεν μπορούσαν να βρούν άκρη και να καταλάβουν τι συνέβαινε.Ενημέρωσα τον Δήμαρχο , ο οποίος βρισκόταν εκτός Κεφαλονιάς και μου είπε ότι θα ειδοποιηθεί η Αστυνομία να τους βγάλει από μέσα.

Λίγο πρίν το τέλος του συμβουλίου και ενώ οι περισσότεροι σύμβουλοι είχαν φύγει, ο Πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου κ. Ανουσάκης και ο αντιδήμαρχος Παλικής κ. Θεοφιλάτος έβαλαν εκτός ημερησίας το θέμα της εγκατάστασης των Ρομά στην βίλα της κ. Αντύπα.

Από τον αντιδήμαρχο ειπώθηκαν πράγματα αναληθή για την θέση του σπιτιού και εκείνο που προσπαθούσε διακαώς να πείσει το σώμα ήταν, ότι ανθρώπινα «έπρεπε» να εγκατασταθεί η οικογένεια στο σπίτι την ίδια βραδιά ενώ ο ίδιος τους είχε δώσει την άδεια να εγκατασταθούν από την προηγούμενη βραδιά και όχι μόνο.

Δοκίμασα να ενημερώσω για το που πραγματικά ήταν το ακίνητο, τι υπήρχε γύρω γύρω, δεν ήθελε κανείς να ακούσει τίποτε, βγήκα τρέχοντας έξω και προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο για τα όσα εκείνη την ώρα συνέβαιναν στο συμβούλιο από τον Αντιδήμαρχο Παλικής , ο Δήμαρχος προσπαθούσε να επικοινωνήσει και με τον κ. Θεοφιλάτο όπως μου είπε και με τον κ. Ανουσάκη αλλά κανένας από τους δυό τους δεν σήκωνε το τηλέφωνο, του απάντησαν πολύ αργότερα όταν η ιστορία είχε τελειώσει.

Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο αυτό που έγινε από τον Αντιδήμαρχο. Είχε υποχρέωση νομίζω για ένα τέτοιο θέμα, που αφορούσε την Παλική, ιδιαίτερα αφού ήταν εκτός ημερησίας να μου κάνει μια ενημέρωση, έστω να ακούσει την άποψή μου, δεν το έκανε όμως γιατί ήξερε την αντίδρασή μου και φοβήθηκε για το αποτέλεσμα που θα έβρισκε μπροστά του. Δεν θα έπρεπε να αγνοήσει τους κατοίκους της περιοχής, δεν θα έπρεπε να αγνοήσει την αγωνία των επαγγελματιών που πλήττονται από την όλη υποβάθμιση της Παλικής, θα έπρεπε να « μετρήσει» πολύ την απόφασή του, πριν φτάσει στο σημείο να την φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή, αφήνω τον καθένα να τους μαντέψει... Θα ήθελα πολύ να ξέρω και την άποψη του τοπικού Συμβουλίου !!!!!

Εγώ σαν Δημοτική Σύμβουλος, καταθέτω την Τρίτη το πρωί ένσταση κατά της απόφασης του Συμβουλίου και Ζ Η Τ Ω την ακύρωσή, όσον αφορά την εγκατάσταση των Ρομά στην βίλα της κ. Αθηνάς Αντύπα στην πιο τουριστική περιοχή της Παλικής πάνω στον κεντρικό δρόμο Ληξουρίου –Λεπέδων, την θεωρώ απαράδεκτη, ο αντιδήμαρχος έπρεπε να βρει άλλο κτίριο εγκατάστασης της οικογένειας αλλά και των άλλων συνανθρώπων μας που όπως άκουσα από τον συνάδελφο κ. Ρουχωτά έχουν ανάγκη στέγασης, ευαισθησία έχουμε όλοι αλλά πρέπει να την έχουμε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!!!! Οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής χρήζουν και αυτοί ευαισθησίας και προσοχής από τον αντιδήμαρχο και από τους λοιπούς υποστηρικτές της απόφασης αυτής.

Το INKEFALONIA έχει το σχετικό βίντεο, δείτε το, ακούστε το και τα συμπεράσματα δικά σας!!!!! Και αν κάποιος μπορεί ας το αντιγράψει και να το κρατήσει, όχι να κρατήσει το λινκ ,να αντιγράψει το βίντεο , γιατί κάτι μου λέει...ότι θα μας χρειαστεί !!!!!!!

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ