Υπό κατάληψη το Γενικό Λυκείο Κεραμειών

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 18:50

Υπό κατάληψη το Γενικό Λυκείο Κεραμειών

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κεραμειών πραγματοποιούν κατάληψη στο χώρο του σχολείου από χθες το πρωί(18/10/13) θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του σχολείου τους και της γενικής κατάστασης στη παιδεία,αλλά και να απαιτήσουν την άμεση λύση τους. Συγκεκριμένα , η κατάσταση με τη μεταφορά των μαθητών όχι μόνο δεν βελτιώθηκε,αλλά έγινε ακόμα χειρότερη αφού τώρα πια τα λεωφορεία δεν παίρνουν μόνο τα παιδιά του Λυκείου-Γυμνασίου αλλά και του Δημοτικού!Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι αυτό μόνο προβλήματα προκαλεί καθώς πολλά παιδιά βρίσκονται όρθια εν κινήσει του οχήματος με κίνδυνο της ασφάλειας τους!

Επίσης θεωρούμε ότι δεν είναι λογικό παιδιά από 6 έως 18 ετών να μοιράζονται το ίδιο λεωφορείο, για προφανείς λόγους!Ακόμη, μιας που τα λεωφορεία δεν θεωρούνται σχολικά αλλά αστικά , θεωρητικά μπορούν να μεταφέρουν οποιονδήποτε άλλον εξωσχολικό!Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών έχει γίνει γνωστό σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό πριν,από μαθητές που παρευρέθηκαν εκεί.Συνεπώς δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το γνωρίζει!!!

Επιπλέον στο σχολείο των Κεραμειών στην Ά τάξη υπάρχει έλλειψη φιλολόγου για το μάθημα της Λογοτεχνίας καθώς επίσης και μερική έλλειψη βιβλίων.Στην ΄Β τάξη υπάρχει έλλειψη φιλολόγου για το μάθημα της Έκθεσης.Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του πρώτου τετραμήνου και οι μαθητές δεν έχουν ξεκινήσει βασικά μαθήματα!!!Ακόμη ,όπως και σε πολλά άλλα σχολεία, η χρηματοδότηση είναι ελλιπής!

Παράλληλα σε όλη την Ελλάδα καθηγητές απολύονται ή τίθενται σε διαθεσιμότητα,σχολεία κινδυνεύουν να συγχωνευτούν, και οι μαθητές της Ά τάξης τρέχουν για να προλάβουν τα φροντιστήρια που θα τους εξασφαλίσουν καλό βαθμό στο τέλος της χρονιάς!
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές!
-Ξεχωριστά σχολικά λεωφορεία για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση!
-Πρόσληψη καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν!
-Κάλυψη ελλείψεων σε βιβλία!
-Άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων!
-Κατάργηση των τρίχρονων πανελλαδικών εξετάσεων!
-Κατάργηση της μαθητείας των ΕΠΑΛ!
-Επαναφορά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ!
-Άρση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων των καθηγητών!
-Απόσυρση του Νόμου για το Νέο Λύκειο!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!

Καλούμε μαθητές, φοιτητές, γονείς , καθηγητές και εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε την Δευτέρα 21/10/2013 στις 10:00π.μ. με σημείο συνάντησης τη Νομαρχία.Να είστε όλοι εκεί!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!


Ετικέτες: