Παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά σφαγεία – Εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 11:21

Παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά σφαγεία – Εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής.

Κλειστά συνεχίζουν να παραμένουν τα Δημοτικά Σφαγεία στην περιοχή της Κρανιάς εγείροντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις  της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση ενός μείζονος θέματος για την τοπική κοινωνία με αρκετές προεκτάσεις.

Η πολύμηνη αδυναμία εξεύρεσης λύσης ώστε να επιτευχθεί η επαναλειτουργία των σφαγείων προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στους κόλπους των κτηνοτρόφων, πολλοί από τους οποίους λαμβάνουν πλέον ως εμπαιγμό της διαιώνιση ενός προβλήματος που έπρεπε άμεσα να έχει διευθετηθεί.

Αυθαίρετος ο καταυλισμός των Ρομά

Η πολύχρονη παρουσία του καταυλισμού των Ρομά , ο οποίος εγκαταστάθηκε το 1996 από τον τότε Δήμο Αργοστολίου, κόντρα στις αιτιάσεις της κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η  οποία με το υπ ‘ αριθμόν 1021/9-7-1995 έγγραφό της τόνιζε ότι με βάση το ΠΔ 330/85 απαγορεύονταν η ύπαρξη κατοικιών σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από σφαγεία αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το βασικό αποτρεπτικό παράγοντα  ενάντια στη λειτουργία των σφαγίων σήμερα.

Μάλιστα η ίδια η υπηρεσία με το υπ ' αριθμ. 1773/15-9-2008 έγγραφό της προς το Συνήγορο του Πολίτη παρέμενε στην ίδια άποψή της, χωρίς όμως να εισακουστεί  από τους αρμοδίους της τότε Δημοτικής Αρχής.

Καταπέλτης εναντίον της εγκατάστασης των Ρομά ήταν όμως και ο Συνήγορος του Πολίτη με το υπ ‘ αριθμ. 5730/12-8-2008 έγγραφό του προς κάθε αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο ο καταυλισμός ούτε στην αρχή, αλλά ούτε και μεταγενέστερα πληρούσε τις ελάχιστες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ανεπαρκής η Δημοτική Αρχή να λύσει το πρόβλημα

Η μετακίνηση των οικογενειών Ρομά όπου διαμένουν μόνιμα στον καταυλισμό της περιοχής  έχει γίνει αντικείμενο πολλών υποσχέσεων αλλά και αμέτρητων ευχολογίων.

Δυστυχώς όμως,  εκ του αποτελέσματος καταδεικνύεται η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής η οποία αδυνατεί να δώσει λύση, βάζοντας διαρκώς το πρόβλημα  «κάτω από το χαλί».

Άραγε υπάρχει πρόθεση να αναληφθεί κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία η και σε αυτό το θέμα θα αποδειχθεί ότι  ο Δήμος παραμένει απλός παρατηρητής ;

Η διασφάλιση της διαδικασίας σφαγής και η προστασία της Δημόσιας Υγείας ας ληφθεί, επιτέλους, σοβαρά υπόψιν, πριν είναι αργά..

Τα Δημοτικά Σφαγεία έχουν λάβει μόνο προσωρινές άδειες λειτουργίας κατά την περίοδο των εορτών, λόγω των αυξημένων αναγκών.




00 inkefalonia general ad 300X250