Αλλάζει ο «χάρτης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τους χειμερινούς μήνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 12:25

Αλλάζει ο «χάρτης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τους χειμερινούς μήνες

Αλλάζει ο χάρτης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού μας, εν όψει της χειμερινής περιόδου. Τα δρομολόγια των πλοίων, όπως είναι φυσικό τους χειμερινούς μήνες, θα μειωθούν, ωστόσο γίνεται προσπάθεια το επιβατικό κοινό να έχει λύσεις μετακίνησης από και προς την Κεφαλονιά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που υπάρχουν είναι τα εξής:
Πρώτον η δεδομένη πρόθεση της εταιρίας Kefalonian Lines να ξεκινήσει δρομολόγια και στην Ζάκυνθο από την Κυλλήνη τους χειμερινούς μήνες.
Αυτό το αίτημα θα συζητηθεί στο ερχόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στις 15 Οκτωβρίου.

Παρακάτω απόσπασμα η Ημερίσια Διάταξη των θεμάτων

Capture Kefalonia

Καταργείται τους χειμερινούς μήνες η γραμμή Αργοστόλι – Κυλλήνη

Επίσης υπάρχει η σκέψη για μείωση των δρομολογίων στην γραμμή Κυλλήνη – Πόρος σε δύο με τρία καθημερινά, ενώ έχει αποφασιστεί να καταργηθεί η γραμμή Αργοστόλι – Κυλλήνη κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρόθεση ωστόσο της εταιρίας είναι η συγκριμένη γραμμή να επανέλθει και πάλι την 1η Απριλίου 2014, όταν και θα ξεκινήσει την νέα τουριστική σεζόν.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αναπροσαρμοστούν χρονικά όλα τα δρομολόγια. Επιθυμία είναι να υπάρχει από Κυλλήνη ένα βραδινό δρομολόγιο (αντί του δρομολογίου που έφευγε στις 10 με προορισμό το Αργοστόλι), το οποίο θα ξεκινάει στις 8.30 και θα φτάνει στον Πόρο στις 9.45 το βράδυ.

Όσον αφορά την γραμμή Πάτρα – Σάμη και τις φήμες που θέλουν την Ionian Ferries να αποχωρεί, πληροφορίες κάνουν λόγο πως η εταιρία Kefalonia Lines είναι σε σκέψεις ώστε να «καλύψει» το κενό με τέσσερις προσεγγίσεις την εβδομάδα σε Ιθάκη και Σάμη, οι οποίες ωστόσο θα καταλήγουν στον Πόρο. Είναι μία κίνηση, που θα γίνει, αν τελικά γίνει, ώστε να μην αποκλειστεί εντελώς η Ιθάκη και να μπορούν οι κάτοικοι της Σάμης και των γύρω περιοχών να ταξιδεύουν, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλο λιμάνι του νησιού.

Όλα αυτά βέβαια, θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του ΣΑΣ, που θα δρομολογήσουν και την αγορά και δεύτερου πλοίου από την εταιρία Kefalonian Lines, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση αναζήτησης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250