Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Σήμερα η Γενική Συνέλευση της Ενωσης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 22:33

Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Σήμερα η Γενική Συνέλευση της Ενωσης

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας προσκαλούμε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Mediterranee στην Λάσση στην Τακτική Γενική Συνέλευση μας για το 2013 ΘΕΜΑΤΑ:

1) 30 χρόνια Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
2) Τρέχουσα τουριστική περίοδος: συμπεράσματα, προβλήματα, απόψεις.
3) Ερχόμενη τουριστική περίοδος 2014. Βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. (Θα γίνει προβολή μελέτης και έρευνας του πανεπιστημίου Shefield).
4) Φορολογικά, Πολεοδομικά, Εργασιακά και άλλα θέματα.
5) Ανακοινωσεις – Προτάσεις.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ     ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση της Σκάλας

Η Ένωσή μας, πραγματοποίησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Σκάλα, χθες 6/10/2013, στο ξενοδοχείο ''ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΑ''. Υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή των Ξενοδόχων της ευρύτερης περιοχής Ελειου – Πρόννων.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε Πανελλήνιο. Έγινε καταγραφή των ζωτικής σημασίας προβλημάτων της περιοχής (ολοκλήρωση βιολογικού καθαρισμού, συγκοινωνιών, καθαριότητας, κλπ), τα οποία θα τεθούν επίσημα από την ένωση στους αρμόδιους φορείς, με την στενή παρακολούθηση.

Επιδοκιμάστηκε από την Γενική Συνέλευση η συνεργασία με τις low cost εταιρείες, οι οποίες όχι μόνο αύξησαν την τουριστική πίτα, αλλά διεύρυναν την τουριστική περίοδο και έδωσαν προοπτικές αξιώσεων στον τουρισμό μας. Συνέπεσε δε, ταυτόχρονα η ανακοίνωση από την ΥΠΑ των αφίξεων από το εξωτερικό κατά τον Σεπτέμβρη. Το γεγονός ότι είχαμε αύξηση της τάξης των 15,55%, δεν ''σφράγισε'' μόνο τη διψήφια άνοδο και για φέτος, αλλά πρωτίστως επιβεβαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας ότι θα ξεπεράσουμε το ''φράγμα'' των 182.363 αφίξεων του 2008, αν και υπολείπονται ακόμα οι αφίξεις του Οκτώβρη ήδη έχουμε έως 30/09/13 τον αριθμό 192.583 αφιχθέντων, δηλαδή κατά 5,6% παραπάνω από τον αριθμό ''στόχο'', κάτι βέβαια που θα ανέβει.