Απολογισμός εγκληματικότητας του Β' τετραμήνου 2013 στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 11:41

Απολογισμός εγκληματικότητας του Β' τετραμήνου 2013 στην Κεφαλονιά

Δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων για τους βασικούς δείκτες εγκληματικότητας (κλοπές- διαρρήξεις- ληστείες - ναρκωτικά) στην Κεφαλονιά την θερινή περίοδο (Β' τετράμηνο 2013) Εξιχνιάστηκαν σε ποσοστό 100% οι ληστείες καθώς και το 30% περίπου των κλοπών και διαρρήξεων. Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για τους βασικούς δείκτες των ληστειών, των κλοπών και των διαρρήξεων, την θερινή περίοδο στην Κεφαλονιά. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας εφαρμόστηκε κατά το Β' τετράμηνο του 2013, συγκεκριμένος σχεδιασμός που είχε ως στόχο την πρόληψη των ληστειών και των διαρρήξεων, την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, καθώς επίσης και την εξιχνίαση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Υπηρεσίες. Από τις υποθέσεις των κλοπών και των διαρρήξεων που καταγγέλθηκαν εξιχνιάστηκε σε ποσοστό το 29.03% , ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκε το σύνολο των υποθέσεων ληστειών που καταγγέλθηκαν σε ποσοστό δηλαδή το 100%.

2012 (Β' 4μηνο)      2013 (Β' 4μηνο)

                                             Εξιχν-σεις     % Εξιχν-σεων
Ληστείες

1                               2             2                       100%

Κλοπές – Διαρρήξεις

52                           62           18                        29.03%

Παράλληλα εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συστηματικής διακίνησης σε δημόσιους χώρους.

Την εξεταζόμενη περίοδο συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Β' τετράμηνο του 2013 συνολικά από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας συνελήφθησαν (279) άτομα για διάφορες αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, τα οποία οδηγήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές της Κεφαλληνίας.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250