Γυμνάσιο - Λύκειο Σάμης: Ομιλία - συζήτηση με θέμα -Το Γενικό Λύκειο Σάμης στις προκλήσεις του νέου θεσμο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 14:54

Γυμνάσιο - Λύκειο Σάμης: Ομιλία - συζήτηση με θέμα -Το Γενικό Λύκειο Σάμης στις προκλήσεις του νέου θεσμο

Μια πολύ καλή εκδήλωση παρακολουθήσαμε, όσοι βρεθήκαμε χτες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης. Αρκετοί γονείς και μαθητές  ( θα μπορούσε να είναι και περισσότεροι ), παρακολούθησαν τις εξαιρετικές εισηγήσεις των ομιλιτών κ. Παύλου Βασιλάτου ( Διευιθυντή του Λυκείου Σάμης ) και Δημήτρη Ζαβιτσιάνου ( Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης ). Ο μεν πρώτος με μία εμπεριστατωμένη ομιλία ανάλυσε - "ξεκοκάλισε" τον νόμο για το " Νέο Λύκειο". ο δε δεύτερος με τη βοήθεια προβολής διαφανιών, ανέλυσε τις "νέες οδούς" επαγγελματικού προσανατολισμού, που ο νέος νόμος "ανοίγει".

Επειδή θα ήταν πλεονασμός αλλά και κουραστικό να αναφέρουμε όλλα όσα ακούστηκαν και στις δύο εισηγήσεις, να πούμε ότι το γενικό συμπέρασμα από αυτές είναι ότι, για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τα παιδιά σαν πειραματόζωα, σε ένα νόμο "κρεατομηχανή", που αντί να κρατάει τα παιδιά στο Λύκειο, τα διώχνει και τα σπρώχνει στην αμορφωσιά και στην ανεργία! Δημιουργεί ένα Λύκειο που βασικός παράγοντας για  να προχωρήσει ο μαθητής, θα είναι το φροστιστήριο - παραπαιδεία! Αποτέλεσμα;... να προχωρούν στις σπουδές οι έχοντες! Οι μη έχοντες... στον Καιάδα της μη παιδείας και της ανεργίας! Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος. Αναφέρθηκε στο σχέδιο που υπάρχει όπως είπε, για παραγωγή αμόρφωτων πολιτών και ανειδίκευτων εργατών και κάλεσε τους γονείς να στηρίξουν την ΕΛΜΕ-ΚΙ στο πλαίσιο διεκδίκησης που έχει βάλει.

Κάλεσε επίσης τους γονείς, να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης στο Αργοστόλι ( έχει σαν πρώτο θέμα την παιδεία )  και να διεκδικήσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Τον λόγο έλαβαν γονείς καθώς και ένας μαθητής που η αποκάλυψή του έκανε αίσθηση... " μας ζητούν να πληρώνουμε τα βιβλία των ξενόγλωσων μαθημάτων "!!! είπε,  κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Βασιλάτος λέγοντας χαρακτηριστικά ¨εμείς θα παραγγείλουμε τα βιβλία και θα στείλουμε τον λογαριασμό στην Σχολική Επιτροπή¨. Στο τέλος ο κ. Βασιλάτος κάλεσε τους γονείς, κατα τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  να τα λένε πιο τακτικά γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτείται συνεργασία και συμπόρευση καθηγητών και γονιών. Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε να εκδοθεί τη Δευτέρα κοινό ψήφισμα γονιών και καθηγητών για θέματα παιδείας και τα προβλήματά της. Κλείνοντας να πούμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Σάμης, στην αρχή της εκδήλωσης,  βράβευσε τον Σύλλογο Απανταχού Πυλαρέων" για την προσφορά γραφικής ύλης στο σχολείο. Το βραβείο εκ μέρους του Συλλόγου παρέλαβε η κ. Ευσταθία Μουστάκη. Επίσης το Σάββατο 5/10/2013 ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Σάμης, θα πραγματοπποιήσει σε αίθουσα του σχολείου, αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. Η συμμετοχή των γονιών κρίνεται απαραίτητη, για να μπορέσει ο Σύλλογος να συνεχίσει το΄έργο του στους δύσκολους και για την παιδεία  καιρούς που διανύουμε.

Πηγή: vlahatasamis.gr

Τάσος Καβαλλιεράτος


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250