Σχεδιάζεται πρόγραμμα προώθησης καινοτομικής δραστηριότητας νέων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 11:50

Σχεδιάζεται πρόγραμμα προώθησης καινοτομικής δραστηριότητας νέων

Ο Υπ. Ανάπτυξης συναντήθηκε στις 25/09 με εκπρόσωπους καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Αμέσως μετά, δήλωσε, εν μέσω άλλων, τα εξής:«Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν τρέξει προγράμματα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα του οποίου η αξιολόγηση θα τελειώσει σε λίγες μέρες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά ταυτόχρονα αυτή την ώρα τρέχουν προγράμματα που ενδιαφέρουν κατά βάση νέους επιχειρηματίες, ύψους 127 εκατομμυρίων ευρώ.  

Θα αναφέρω τα εξής: είναι το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια ΙΙ» 30 εκατομμύρια ευρώ, όπου η πρόσκληση θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Έχουμε τα προγράμματα Jeremie, Venture Capital, ICT ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Τις «Ενισχύσεις Σχεδίων Νεανικής Επιχειρηματικότητας» μέσω του επενδυτικού νόμου.

Μια δράση από το Υπουργείο Παιδείας ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

Και σχεδιάζεται τώρα ένα πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα....».