Αναφορές λήψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 14:55

Αναφορές λήψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Κεφαλονιά

Η χθεσινή έναρξη ψηφιακής εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» στη Μεσσηνία επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη στους κατοίκους της Νότιας Κεφαλονιάς καθώς υπάρχουν αναφορές λήψης σε αρκετές περιοχές.

Μιλώντας στο inkefalonia, ο τεχνικός Γιάννης Παπαδάτος επιβεβαίωσε τη λήψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές όπως τα Βλαχάτα,τα Λουρδάτα, μέρος των Περατάτων και το Κάστρο από τις συχνότητες 45 (666Mhz) και 47 (682Mhz)

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισημαίνουμε τα εξής :

Α) Η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμη στην Κεφαλονιά. Όποιες αναφορές λήψης βρίσκονται σε οριακό επίπεδο από τα κέντρα εκπομπής του Πεταλιδίου και των Ακαρνανικών

Β) Για να γίνει λήψη ψηφιακού σήματος απαιτείται ο τηλεοπτικός δέκτης να είναι νέας κατασκευής υποστηρίζοντας την τεχνολογία DVB-T MPEG4

Γ) Αν η τηλεόραση δεν υποστηρίζει το παραπάνω πρότυπο είναι εφικτή η αγορά εξωτερικού αποκωδικοποιητή με μέσο κόστος 25-50 ευρώ.

Τονίζεται ότι η λήψη ψηφιακού σήματος απαιτεί εκ νέου σάρωση στην μπάντα των ψηφιακών συχνοτήτων.

Την ανάγκη να καταστεί σαφές ότι η εκπομπή σήματος είναι οριακή και έχει άμεση επίδραση από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκων εκφράζει στο inkefalonia ο τεχνικός Χριστόφορος Κομπορόζος.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το κέντρο εκπομπής του Αίνου ώστε οι κάτοικοι όλων των περιοχών να έχουν κρυστάλλινη εικόνα και ήχο στους δέκτες τους.

Χρήστος Λαμπράκης