Και δεύτερο κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 10:44

Και δεύτερο κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας στην Κεφαλονιά

Και δεύτερο κρούσμα με τα ίδια συμπτώματα (ιογενούς μηνιγγίτιδας) εμφανίστηκε σε μικρό παιδί, το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι από την Πύλαρο που είναι το αδελφάκι του 6χρονου αγοριού που εισήχθη την Πέμπτη στο ίδιο Νοσοκομείο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται χωρίς καμία ανησυχία, ενώ πολύ καλά εξελίσσεται και η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού.Πάντως, από την ίδια σημειωτέων περιοχή νοσηλεύτηκε και μία ενήλικος γυναίκα με την ίδια διάγνωση.

550937 387846964621429 2027119822 n

 

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, ούτε όμως να εφησυχάζουμε»

Ο Συντονιστής Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργοστολίου, Ευάγγελος Ευαγγελάτος μίλησε σχετικά με τα τελευταία κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας: «Δεν είναι ανησυχητικός ο συγκεκριμένος τύπος της μηνιγγίτιδας, δεδομένου ότι μιλάμε για ιογενή μηνιγγίτιδα. Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε, ωστόσο πρέπει αυτή την εποχή να μην εφησυχάζουμε διότι είναι η εποχή που εμφανίζεται η σοβαρής μορφής μηνιγγίτιδα.

Γονείς που θα δουν τα παιδιά τους να εμφανίζουν υψηλό Πυρετό, συνοδευόμενο από συμπτώματα όπως ζάλη, κεφαλαλγία αστάθεια, αυχεναλγία, υπνηλία, εμετό ή δερματικές βλάβες πρέπει οπωσδήποτε άμεσα να επισκέπτονται τον παιδίατρό τους».

Γ. Χαλαβαζής

Αρχική δημοσίευση 27/9

Ένα αγοράκι 6 ετών εισήχθη την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου έχοντας εκδηλώσει συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνιγγίτιδα είναι ιογενούς αιτιολογίας και ως εκ τούτου δεν είναι μολυσματική.

Η κατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού, το οποίο είναι σε άριστη κλινική  κατάσταση, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Αυτή τη στιγμή το αγοράκι είναι υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Γ.Χαλαβαζής


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250