Όλγα Αντωνάτου- Βαλσάμου: «Αυριο θα ειμαστε εμεις...»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 00:12

Όλγα Αντωνάτου- Βαλσάμου: «Αυριο θα ειμαστε εμεις...»

Μπαίνοντας σαν χώρα στη μνημονιακή σφαίρα και δυστηχώς η Ευρώπη στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας, αρχίσαμε να μιλούμε με νούμερα, αριθμητικές ποσοστώσεις. Δείκτης ανάπτυξης, δείκτης ανεργίας και δείκτης μετανάστευσης. Το όνειρο, η επιθυμία για ζωή, η εθνική και ατομική υπερηφάνεια, καταλύθηκαν. Η αυτοκρατορική λογική της Γερμανίας βρίσκει εκφραστές - νενέκους σε όλο το φάσμα τις Νότιας Ευρώπης.

Ο αυτοκράτορας θέλει αυλικούς και οι αυλικοί θέλουν υπήκοους .ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΣ. Ένα νεαρό παιδί που προτίμησε στη ζωή του να μείνει στη χώρα του και μέσα από το τραγούδι του να ενώσει όλους εμάς που εκπαιδευόμαστε για σύγχρονοι υπήκοοι. Οι αυλικοί κόπτονται για την ανάγκη ύπαρξης του αυτοκράτορα - Γερμανία. Και όταν δεν τους περνά ο εκβιασμός και η δολοπλοκία, η άρρωστη φύση τους , τους οδηγεί στο φασισμό. Η Γερμανία εξάγει πέρα από την καταστροφική οικονομική πολιτική της , και την ιδεολογία του νεοφασισμού. Αυτό είναι και το άθλιο. Η κατ΄επιλογήν διαφορετικότητα στοχοποιείται . Όσοι νόμοι καν αν γίνουν, οι σύνγχρονοι νέο-φασίστες, λάτρες της σβάστιγγας, θα κακοποιούν, θα δολοφονούν μέσα από τον συμβολισμό, ζωές και σκέψη. Τα κτυπήματα στους φτωχούς μετανάστες και περιέργως υπάρχουν και άλλοι μετανάστες, πλούσιοι που επενδύουν , που δεν στοχοποιούνται , αντικαθίστανται από τα κτυπήματα σε αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, και αν γλυτώσει, θα οδηγηθεί στα σύγχρονα άουσβιτς, χρηματιστήρια, ΔΝΤ, Ευρωπαική Ένωση, για να καταλήξει.

Η βία πάντα εξυπηρετεί και δη η βία με την ανοχή του συστήματος. Αυτή τη ποιότητα έχει η ψήφος αγανάκτησης. Ήταν καλά όταν ψηφίζανε αυτούς που θα βάλουν μυαλό στο κοινοβούλιο μην ξέροντας τη ναζιστική πρακτική τους, τους αποτιμητές του ανήθικου που βαπτίζεται ηθικό όταν εξυπηρετεί την άρεια φυλή. Όλοι γνωρίζουμε ότι έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Τα παιδιά μας σήμερα φεύγουν να συναντήσουν τις κοινότητες των Ελλήνων ανά τον κόσμο, μεταναστεύουν. Φανταστείτε την υποδοχή που θα τους επιφυλλάξουν αυτά τα νέο-φασιστικά μορφώματα σε αυτές της χώρες και, θυμηθείτε την αρθρογραφία των ξένων ότι οι Έλληνες περνούν καλά και κτυπούν ξένους που τρέχαμε το καλοκαίρι να το προσπεράσουμε ως εμπόδιο για τον τουρισμό. Οι άνανδροι πάνε όλοι μαζί γύρω από τον αρχηγό - αυτοκράτορα που "δεν φαίνεται" ή "θυματοποιείται". Μια απλή ποδοσφαιρική διαφωνία, όργανα της τάξεως κατά τις μαρτυρίες πολιτών, παρακολουθούσαν.

Ένας αντί-φασίστας, με λευκό ποινικό μητρώο, νεκρός, ύπουλα κτυπημένος. Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, θυμηθείτε ποιοι παρέδωσαν Έλληνες στους κατακτητές Ιταλούς και Γερμανούς. Καθώς επίσης και τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας, όπως επίσης ποιοι μάζευαν λάδι και στάρι για τα ΕΣ.ΕΣ. Καταλάβετε ότι ο αντί-φασισμός και ο αντί-ναζισμός δεν συνάδουν με τον Ξένιο Δία και ότι ο λαός αυτός έχει ιστορική μνήμη. Καλό ταξίδι παλικάρι από την Νίκαια, μας εμπνέεις και θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε ότι άνανδρα πάντα οι υπηρέτες - αυλικοί δρούν.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δεν θα πεθάνει μόνος
τσάκισέ τον.
" Μπρεχτ"

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης
Αντωνάτου- Βαλσάμου Όλγα




00 inkefalonia general ad 300X250